Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Διορθώσεις στο σχέδιο "Αθηνά" - Ο χάρτης των συγχωνεύσεων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υπό συνολική εξέταση βρίσκεται από το υπουργείο Παιδείας το σχέδιο «Αθηνά», το οποίο είναι ανοιχτό σε διορθώσεις, την ώρα που δήμαρχοι και πανεπιστημιακοί περνούν αυτές τις ημέρες το κατώφλι του υπουργείου στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης.

Το υπουργείο επανεξέτασε το θέμα του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και αποφάσισε τελικά να μη μεταφερθεί στις Σέρρες το τμήμα Μηχανολογίας και Οχημάτων και το τμήμα Ηλεκτρονικών του συγκεκριμένου ΤΕΙ.

Επίσης στις περιπτώσεις σπουδαστών ΤΕΙ που βρίσκονται στην πτυχιακή σε τμήμα που συγχωνεύεται, θα πάρουν το πτυχίο τους από το παλαιό τμήμα και όχι από το καινούργιο τμήμα με το οποίο συγχωνεύεται.

Στο θέμα των μετεγγραφών είναι πιθανόν να δοθεί μια παράταση για τις υποψηφιότητες.

Εντός της ημέρας θα ανακοινωθεί το νέο πλαίσιο λειτουργίας των πρότυπων σχολείων, στα οποία επιστρέφουν από φέτος οι εξετάσεις για την εισαγωγή από το δημοτικό στο γυμνάσιο.

Την άλλη εβδομάδα θα είναι έτοιμο και το Προεδρικό Διάταγμα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, ενώ ως το τέλος του μήνα θα κατατεθεί στη Βουλή και το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο.

Τη Δευτέρα θα δοθούν στο υπουργείο Παιδείας οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το σχέδιο «Αθηνά» ενώ ήδη είναι γνωστές και οι προτάσεις της ΔΗΜΑΡ για το θέμα οι οποίες και παρουσιάστηκαν πρόσφατα σε συνέντευξη τύπου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο μελετάει με προσοχή τις προτάσεις της ΔΗΜΑΡ, ειδικά αυτή που αφορά την ομοσπονδιοποίηση και την πιο στενή συνεργασία σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Έτσι, μέχρι το τέλος του μήνα ή τις αρχές Μαρτίου πιθανότατα θα είναι έτοιμο το σχέδιο «Αθηνά» ώστε να διαμορφωθεί και η τελική εικόνα του φετινού μηχανογραφικού.

Πάντως, όπως πιθανολογούν παράγοντες του υπουργείου Παιδείας, οι βάσεις φέτος θα ανέβουν στην πλειονότητα των τμημάτων λόγω της αλλαγής στην χωροταξική αναδιάρθρωση της ανώτατης εκπαίδευσης.






Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.