Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής βοηθά τους δοκιμαζόμενους Έλληνες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δίνει 200.000 δολ. για την θέρμανση κοινωφελών ιδρυμάτων.

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής προσέφερε 200.000 δολάρια για τη αγορά πετρελαίου θέρμανσης που θα διανεμηθεί σε τριάντα κοινωφελή ιδρύματα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της, «η Ελληνική Ορθόδοξος Αρχιεπισκοπή Αμερικής εκταμίευσε από το ειδικό Ταμείο Αρωγής για τον Ελληνικό Λαό το ποσό των 200 χιλιάδων δολαρίων προς το Διεθνή Οργανισμό Χριστιανικής Φιλανθρωπίας (IOCC) για την επείγουσα διανομή πετρελαίου θέρμανσης σε 30 κοινωφελή ιδρύματα στην Αθήνα, στη Βοιωτία και σε 14 νομούς της Βορείου Ελλάδος. Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο βρίσκεται σε εφαρμογή από τον περασμένο Δεκέμβριο, θα εξασφαλίσει την προμήθεια αρκετών καυσίμων μέχρι το τέλος του χειμώνα για τη θέρμανση των ως άνω ιδρυμάτων τα οποία περιθάλπουν περίπου 1.500 παιδιά, ενήλικες και ηλικιωμένους και πραγματοποιείται διά μέσου του οργανισμού IOCC, σε συνεργασία με το μη κυβερνητικό, μη κερδοσκοπικό οργανισμό Κοινωνικών Υπηρεσιών «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών» .

Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος ανέφερε σχετικά ότι «είναι μια προσφορά και έκφραση αληθινής αγάπης και ενδιαφέροντος των πιστών της Ελληνορθόδοξου Αρχιεπισκοπής Αμερικής προς τους αδελφούς μας εν Κυρίω που υποφέρουν από την οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα και την Ευρώπη».

Επίσης, επεσήμανε ότι «προσφέροντας τα απαραίτητα καύσιμα για τη θέρμανση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων διά μέσου έμπιστων ανθρωπιστικών και φιλανθρωπικών οργανισμών, μεγιστοποιούμε τη βοήθεια για αυτούς που έχουν άμεση ανάγκη».

Τέλος, στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι η Ελληνική Ορθόδοξος Αρχιεπισκοπή Αμερικής, μαζί με τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα της Αρχιεπισκοπής, έχει προσφέρει συνολικά βοήθεια που φτάνει το 1,2 εκατομμύρια δολάρια για την ανακούφιση των ανθρώπων που υποφέρουν από τη δυσχερή οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.