Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Δικαίωση για υπερχρεωμένο νοικοκυριό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από τα χρέη απάλλαξε το Ειρηνοδικείο Ρεθύμνου μια πολύτεκνη οικογένεια απαγορεύοντας με απόφασή του στις Τράπεζες να προβούν σε οποιανδήποτε ενέργεια που θα μεταβάλει την υφιστάμενη νομική και πραγματική κατάσταση της ακίνητης περιουσίας τους.

Πρόκειται για ένα ζευγάρι με τέσσερα ανήλικα παιδιά, που είχαν δανειστεί ποσά, από δύο Τράπεζες αμφότεροι, για καταναλωτικά δάνεια και στεγαστικό, συνολικού ύψους περίπου 96.000 ευρώ.

Ο άνδρας είναι άνεργος επιδοτούμενος από τον ΟΑΕΔ, και λαμβάνει το πενιχρό ποσό των 504 ευρώ μηνιαίως. Το ζευγάρι διαθέτει κατοικία από 50 % έκαστος, που αποτελεί την πρώτη και μόνη κατοικία τους και ένα αυτοκίνητο, με ποσοστό συνιδιοκτησίας μετά της συζύγου του 50%, εμπορικής αξίας 825 ευρώ. Η γυναίκα είναι δασκάλα, εργαζόμενη ως μόνιμη, σε Δημοτικό Σχολείο του Ρεθύμνου με μισθό 680,57 ευρώ μηνιαίως.

Επειδή ο σύζυγος απολύθηκε από την εταιρία στην οποία εργαζόταν, αλλά και η σύζυγος ως δημόσιος υπάλληλος υπέστη μείωση του μισθού της, με συνέπεια την αδυναμία κάλυψης των δανειακών τους υποχρεώσεων, προς τις δύο δανείστριες Τράπεζες, επέλεξαν να κάνουν χρήση του Νόμου 3869/2010, καταθέτοντας σχετική αίτηση στο Ειρηνοδικείο Ρεθύμνου, αλλά και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, και τελικά δικαιώθηκαν.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.