Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Πρώτο κύμα εξόδου από το Δημόσιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα καταρτίζει η κυβέρνηση.

Tον Μάρτιο αναμένεται να κατατεθεί το νομοσχέδιο που αφορά στις συγχωνεύσεις 400 οργανισμών και την απομάκρυνση από το Δημόσιο σε πρώτη φάση 15.000 υπαλλήλων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος στο στόχαστρο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης τίθενται ο ευρύτερος δημόσιος τομέας που περιλαμβάνει τα νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, τις ΔΕΚΟ, τις ανώνυμες εταιρείες του κράτους και τις δημοτικές επιχειρήσεις.

Μέχρι το τέλος του χρόνου από τους οργανισμούς του Δημοσίου και τις περιφερειακές κρατικές υπηρεσίες εκτιμάται ότι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 25.000 υπάλληλοι.

Στην κυβέρνηση έχει σημάνει συναγερμός και επιταχύνεται, με παρέμβαση του πρωθυπουργού, ο σχεδιασμός για την αναδιοργάνωση των δομών και τη διαμόρφωση των νέων οργανογραμμάτων.

Μάλιστα οι καθυστερήσεις που καταγράφονται στη μεταρρύθμιση του κράτους, αλλά και τα μειωμένα έσοδα των δημοσίων ταμείων έχουν κινητοποιήσει τόσο την κυβέρνηση όσο και τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, που, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησαν πρόσφατα από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών να παρουσιάσουν το δημοσιονομικό όφελος που θα προκύψει από 25.000 απολύσεις.

Ζητούν δε σαφές χρονοδιάγραμμα και ποσοτικούς στόχους ανά τρεις μήνες, δηλαδή πόσοι υπάλληλοι θα φύγουν από τα υπουργεία, πόσοι από τους Δήμους, πόσοι από τις ΔΕΚΟ κ.τ.λ. στο τέλος κάθε τριμήνου.

Μάλιστα το ταμείο έχει διαμηνύσει ότι αν δε γίνουν απολύσεις και δεν περιοριστεί η φοροδιαφυγή, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.