Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Ο Ιατρικός Σύλλογος για τις ιερόδουλες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Το δικαστήριο τις αθώωσε, η "ρετσινιά" τις καταδίκασε» σχολιάζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), με αφορμή την πρόσφατη αθωωτική δικαστική απόφαση των τριών ιερόδουλων, οι οποίες, όπως σημειώνει, είχαν μείνει εννέα μήνες στη φυλακή λόγω της «κακουργηματικής» τους πράξης να νοσούν από AIDS. Επίσης, θέτει την προστασία του ιατρικού απόρρητου ως πρωταρχικής σημασίας θέμα στη δημόσια υγεία.

Ο ΙΣΑ κάνει λόγο για «βαθειά διαπόμπευση της προσωπικότητάς τους» και στοχοποίηση, που έμεινε ανεξίτηλη στην κοινή γνώμη «από κάποιους που προσπάθησαν να εξασφαλίσουν την πρόσκαιρη πολιτική τους επιβίωση, πατώντας σε ανθρώπινες ζωές». Παράλληλα, θεωρεί ότι τέτοιες «ανθρωποφάγες» ενέργειες, οι οποίες παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, όχι μόνο είναι αδόκιμες για την πολιτική της υγείας, αλλά οδηγούν στα εντελώς αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα.

«Το AIDS δεν αντιμετωπίζεται καταπατώντας ανθρώπους και καταστρέφοντας ζωές. Αντιμετωπίζεται με γνώση, οργάνωση, ενημέρωση, προγραμματισμό και εθνική στρατηγική πρόληψης» επισημαίνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, καλώντας το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) να δώσει στοιχεία για τα βήματα που έχουν γίνει σχετικά με τον περιορισμό και την πρόληψη των μεταδιδόμενων νοσημάτων, από την ημέρα της φυλάκισης των ιερόδουλων μέχρι σήμερα.

Όπως αναφέρει ο ΙΣΑ, άμεση προτεραιότητά του είναι η αληθής αποτύπωση των διαστάσεων του προβλήματος, η χαρτογράφηση του πληθυσμού υψηλού κινδύνου, η ενημέρωση του πληθυσμού και η καταγραφή των επιδημιολογικών στοιχείων, με αποκλειστικό στόχο τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας στην ελληνική κοινωνία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.