Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Ομάδα εργασίας για ανακούφιση των δανείων των στρατιωτικών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνάντηση Παναγιωτόπουλου με το προεδρείο της ΕΕΤ.

Στη σύσταση ομάδας εργασίας για τη λήψη μέτρων για την ανακούφιση των δανειοληπτών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων συμφώνησαν υπουργείο Εθνικής Άμυνας και Ένωση Ελληνικών Τραπεζών

Στη σύσταση ομάδας εργασίας που θα προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για την ανακούφιση των δανειοληπτών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων – πολιτικών υπαλλήλων και στρατιωτικών – που λόγω της οικονομικής κρίσης δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες, συμφώνησαν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ), κατά τη συνάντηση τους, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Την πρωτοβουλία της συνάντησης είχε ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος προ ημερών είχε αποστείλει σχετική επιστολή προς το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές συζητούν μεταξύ άλλων για μείωση της καταβαλλόμενης δόσης από το δανειολήπτη ώστε να μην υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο ποσοστό των μηνιαίων καθαρών αποδοχών του, ανάλογη άτοκη επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου και μείωση του επιτοκίου.

Επίσης, προτείνεται τα μέτρα να ισχύσουν για στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες, ενώ γίνονται διαβουλεύσεις για να υπάρξουν νέα τραπεζικά προϊόντα προσαρμοσμένα στις ιδιαίτερες ανάγκες του πολιτικού και στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να είμαστε πιο συγκεκριμένοι τις επόμενες ημέρες, για να νιώσουν αυτές οι εκατοντάδες οικογένειες, πραγματικά, ανακούφιση από τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, δυσκολία εξυπηρέτησης δανείων, που έχουν πάρει από τις ελληνικές τράπεζες» , δήλωσε μετά τη συνάντηση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Ζανιάς αναγνώρισε τις ιδιαιτερότητες αυτού του συγκεκριμένου κομματιού του ελληνικού λαού και υπενθύμισε ότι «προσπάθειες γίνονται βέβαια και έχουν υπάρξει ειδικές συμφωνίες και με την κυβέρνηση προς την κατεύθυνση ευνοϊκότερων ρυθμίσεων, προκειμένου να απαλύνουμε τις συνέπειες της κρίσης, όσο μπορούμε».

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι Νικόλαος Νανόπουλος, α' αντιπρόεδρος της ΕΕΤ και διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Δημήτριος Μαντζούνης, β' αντιπρόεδρος της ΕΕΤ και διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, Σταύρος Λεκκάκος, γ' αντιπρόεδρος της ΕΕΤ και διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς και Χρήστος Γκόρτσος, γενικός γραμματέας της ΕΕΤ.

Από την πλευρά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας συμμετείχαν οι υφυπουργοί Παναγιώτης Καράμπελας και Δημήτρης Ελευσινιώτης, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Αντώνιος Τσαντηράκης, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης, ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Αντώνης Οικονόμου, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.