Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Παγκόσμια ανησυχία για τις κλιματικές αλλαγές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έρευνα καταγράφει προσδοκίες για νέες καλύψεις από τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Ανησυχίες σχετικά με τις επιπτώσεις του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής και προσδοκίες για ανάληψη δράσεων με στόχο την αντιμετώπιση του προβλήματος, εκφράζονται σε έρευνα του ασφαλιστικού ομίλου ΑΧΑ σε συνεργασία με την Ipsos, στην οποία συμμετείχαν 13.000 πολίτες, από 13 χώρες, σε 3 ήπειρους.

Συγκεκριμένα, 9 στους 10 ερωτηθέντες πιστεύουν ότι το κλίμα έχει αλλάξει, με κυριότερο «σύμπτωμα» την σταθερή αύξηση της μέσης θερμοκρασίας, ενώ το 73% δηλώνει ότι έχει παρατηρήσει προσωπικά τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Επίσης, προκύπτει ότι οι πολίτες πιστεύουν ότι υπάρχει ισχυρή σχέση μεταξύ της κλιματικής αλλαγής και της αυξανόμενης συχνότητας των ακραίων καιρικών φαινομένων: το 89% αναφέρουν τις πλημμύρες, το 88% τις ξηρασίες και το 83% τους κυκλώνες.

Το 89% εκφράζουν ανησυχία για την επίδραση της κλιματικής αλλαγής στην καθημερινότητά τους.

Το 1/3 των ερωτηθέντων αναφέρει έχει ήδη πληγεί από την κλιματική αλλαγή ή ανησυχεί ότι θα επηρεαστεί από αυτή στο εγγύς μέλλον, με πρωτο «θύμα» την προσωπική του ευημερία.

Το 1/4 σχετίζει την κλιματική αλλαγή με μια βραχυπρόθεσμα σημαντική υποχρέωση που μπορεί να προκύψει, π.χ. να αλλάξει δουλειά ή τόπο διαμονής.

Από την έρευνα προκύπτει ότι η κοινή γνώμη σε ποσοστό 88% πιστεύει πως υπάρχουν λύσεις και η πλειονότητα πως οι ασφαλιστικές εταιρείες μπορούν να διαδραματίσουν ρόλο στην αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής.

Αναλυτικά, το 61% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες θα πρέπει να εργάζονται για τη μείωση των κλιματικών κινδύνων. Το 57% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να προσαρμοστούν στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Κατά την άποψή τους, ο ρόλος των ασφαλιστικών εταιρειών περιλαμβάνει την ανάληψη διάφορων δράσεων που σχετίζονται με τις βασικές επιχειρηματικές δραστηριότητές τους, όπως η προσφορά νέων ασφαλιστικών προϊόντων, η προώθηση φιλικών προς το περιβάλλον συμπεριφορών και η οικοδόμηση συνεργασιών με τις εθνικές και τοπικές αρχές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.