Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

«Έγκλημα οι περικοπές για τους αθλητές με αναπηρία»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζή στην τιμητική συνεδρίαση για τους Έλληνες παραολυμπιονίκες της διοργάνωσης του Λονδίνου 2012

Σε ειδική συνεδρίαση η Βουλή, χτες, τίμησε τους αθλητές των Παραολυμπιακών Αγώνων που διακρίθηκαν στην πρόσφατη διοργάνωση του Λονδίνου, τον περασμένο Αύγουστο. Στο χαιρετισμό του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής, αφού εξέφρασε τα συγχαρητήρια του Κόμματος για την προσπάθεια που έκαναν οι αθλητές, αναφέρθηκε και στις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στον λεγόμενο ειδικό αθλητισμό και στις ευθύνες του κράτους. Πιο συγκεκριμένα, ο Σπύρος Χαλβατζής επισήμανε τα εξής:

«Αγαπητοί αθλητές και αθλήτριες, όταν σας αποχαιρετούσαμε σε εκείνη τη σεμνή τελετή που είχε οργανώσει η Ομοσπονδία σας για να πάτε στους Παραολυμπιακούς στο Λονδίνο, σας συνόδευαν όχι μόνο οι ευχές μας εκ μέρους του ΚΚΕ αλλά και η πεποίθησή μας ότι εσείς, οι διπλοί αγωνιστές της ζωής σήμερα, έχετε κάθε δικαίωμα να λέτε "αγωνίζομαι κάθε μέρα, κάθε ώρα, στο στίβο της ζωής και στα στάδια, αλλά δίνω και τον ξεχωριστό μου αγώνα ως αθλητής στους Παραολυμπιακούς στο Λονδίνο".

Δικαιωθήκαμε γιατί πιστεύουμε στον αθλητή άνθρωπο και όχι στον αθλητή υπεράνθρωπο και εσείς δικαιώσατε όλους εκείνους που σας πιστεύουν, σας στηρίζουν, βρίσκονται 365 μέρες το χρόνο δίπλα σας, τους προπονητές, τους συνοδούς και φυσικά πρωτίστως τις οικογένειές σας. Μας δικαιώσατε όλοι σας».

Ο Σπ. Χαλβατζής κατήγγειλε τις περικοπές που γίνονται προς τους φορείς του αθλητισμού και υπογράμμισε ότι «ειδικά για τους ανάπηρους αθλητές οι περικοπές αποτελούν έγκλημα. Δεν δεχόμαστε καμία περικοπή κονδυλίων για τους αθλητές με αναπηρία, το κράτος έχει υποχρέωση να παρέχει κάθε δυνατότητα στους παραολυμπιονίκες στο έργο και την προσπάθειά τους. Οι ανάπηροι αθλητές απαιτούν, δεν επαιτούν, δεν έχουν ανάγκη τη φιλανθρωπία αλλά την αλληλεγγύη, κοινωνική και ταξική».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.