Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Άγγελος Τσιγκρής: «Στοιχειώδης ανθρωπισμός επιβάλλει την αλληλεγγύη μας στα άτομα με αναπηρία…»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Τα άτομα με αναπηρία (ΑμΕΑ) και οι οικογένειές τους έχουν ήδη περιέλθει σε τραγική κατάσταση, καθώς αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους για τα φάρμακα, και τις αναγκαίες εξετάσεις και θεραπείες -ακόμα και γι’ αυτά που υποτίθεται ότι καλύπτονται από τον κανονισμό του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος τους οφείλει ήδη πάνω από τα 100 εκατομμύρια ευρώ- με τον κίνδυνο τα ΑμεΑ να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς θεραπείες (βλ. Νεφροπαθείς, καρκινοπαθείς κλπ).

Κατόπιν των παραπάνω, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν πρέπει να φορολογήσει επιπλέον τα ΑμΕΑ, αλλά θα πρέπει άμεσα να επανεξετάσει τις περικοπές στα αναπηρικά επιδομάτων και να βρει τρόπους στήριξης των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους σε αυτή δύσκολη συγκυρία.

Δέσμευση όλων μας θα πρέπει να είναι το σπάσιμο του φράγματος της στασιμότητας για ένα -καθόλου ευκαταφρόνητο- ποσοστό συνανθρώπων μας που στερούνται τη δυνατότητα να διεκδικήσουν με ίσους όρους τη ζωή.

Χρέος όλων μας είναι να δημιουργήσουμε ίσους όρους και ίσες ευκαιρίες για όλους.

Αυτή είναι η ανθρωποκεντρική διάσταση της πολιτικής.

Μπορούμε να δημιουργήσουμε μια κοινωνία με ίσες ευκαιρίες για όλους τους πολίτες και θα το πετύχουμε με τη βοήθεια της πλατιάς συμμαχίας των πολιτών που συμμερίζονται το όραμα για μια κοινωνία με ανθρώπινο πρόσωπο.

Καλώ σήμερα όσους παίρνουν αποφάσεις για το μέλλον μας να απαλλάξουν τους συνανθρώπους μας με αναπηρία από βάρη που δεν μπορούν να σηκώσουν.

Σήμερα η κοινωνία χειμάζεται από τα μέτρα λιτότητας και δεν αντέχει άλλα βάρη. Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται αυτό ζει σε άλλη χώρα ή απλά στον κόσμο του…».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.