Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Ρέθυμνο: Κουπόνια σίτισης για μαθητές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο δήμος Ρεθύμνου καθιέρωσε μια νέα μορφή εθελοντικής στήριξης των άπορων μαθητών, χρησιμοποιώντας τα κουπόνια σίτισης.

Τα στοιχεία της δημοτικής αρχής πραγματικά σοκάρουν, καθώς από τα 83 σχολεία των δύο βαθμίδων που έχει ο δήμος Ρεθύμνου υπό την εποπτεία του και στα οποία συνολικά φοιτούν 10 χιλιάδες μαθητές, πέρυσι σε 50 από αυτούς δόθηκαν κουπόνια σίτισης, ενώ φέτος σύμφωνα με τη Νέα Τηλεόραση ο αριθμός τριπλασιάστηκε, φτάνοντας τους 150 μαθητές.

Τα χρήματα που συγκεντρώνονται εθελοντικά γι' αυτή την προσπάθεια είναι εξαιρετικά λίγα, καθώς για να καλυφθούν οι φετινές ανάγκες χρειάζονται 60 χιλιάδες ευρώ και στην παρούσα φάση στο ταμείο υπάρχουν μόλις 15 χιλιάδες ευρώ.

Στο πλαίσιο λοιπόν της καλύτερης αντιμετώπισης του προβλήματος που συνεχώς διογκώνεται, δημοτική αρχή και μητρόπολη αναμένεται πολύ σύντομα να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να ανακουφίσουν πιο αποτελεσματικά δεκάδες μαθητές και τις οικογένειες τους.

Έτσι, πέρα από τις δράσεις της εκκλησίας και του δήμου, θα επιχειρηθεί άνοιγμα βοήθειας και στους εκμισθωτές των σχολικών κυλικείων, καθώς δεν είναι και λίγα κυρίως τα παιδιά του δημοτικού που δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν στα διαλλείματα ούτε ένα τόστ.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.