Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Έρευνα συνδέει το μήνα γέννησης με την πολλαπλή σκλήρυνση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επιστήμονες μελετούν τη χρήση συμπληρωμάτων βιταμίνης D στην εγκυμοσύνη.
Χαμηλότερα επίπεδα βιταμίνης D, της βιταμίνης της ηλιακής ακτινοβολίας, πριν τη γέννηση, μπορεί ενδεχομένως να σημαίνουν ότι παιδιά που γεννήθηκαν τον Απρίλιο έχουν τον υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης πολλαπλούς σκλήρυνσης αργότερα, ενώ όσα γεννήθηκαν τον Οκτώβριο έχουν το χαμηλότερο κίνδυνο, αναφέρει νέα έρευνα.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι έγκυες που ζουν σε χώρες με χαμηλά επίπεδα ηλιακού φωτός μεταξύ Οκτωβρίου και Μαρτίου, θα πρέπει ενδεχομένως να λαμβάνουν συμπληρώματα βιταμίνης D για να προστατεύσουν τα παιδιά τους από την πολλαπλή σκλήρυνση, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Ο Dr. Ram Ramagopalan, από το Queen Mary University of London, ανέλυσε στοιχεία που δημοσιεύτηκαν προηγουμένως για σχεδόν 152.000 ανθρώπους με πολλαπλή σκλήρυνση σε βόρειες χώρες. Ανακάλυψε ότι άνθρωποι που γεννήθηκαν τον Απρίλιο είχαν 5% αυξημένο κίνδυνο για πολλαπλή σκλήρυνση, ενώ όσοι γεννήθηκαν σε πιο ζεστούς μήνες, μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου είχαν 5 έως 7% μειωμένο κίνδυνο για πολλαπλή σκλήρυνση.

Οι ερευνητές δεν ανέλυσαν στοιχεία από χώρες του νοτίου ημισφαιρίου λόγω έλλειψης ερευνών.

Τα ευρήματα παρέχουν τις πιο ισχυρές ενδείξεις έως σήμερα ότι ο μήνας γέννησης ενός ανθρώπου επηρεάζει τον κίνδυνο πολλαπλούς σκλήρυνσης. Τα αποτελέσματα επίσης υπογραμμίζουν την ανάγκη για έρευνες που εντοπίζουν αν η λήψη συμπληρωμάτων βιταμίνης D στην εγκυμοσύνη μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της πολλαπλούς σκλήρυνσης στα παιδιά, σημειώνουν οι ερευνητές.

Δυο ειδικοί στις ΗΠΑ δήλωσαν ότι τα ευρήματα ευσταθούν.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού «Journal of Neurology, Neurosurgery and Psychiatry». Αν και έδειξε σχέση μεταξύ μήνα γεννήσεως και κινδύνου για πολλαπλή σκλήρυνση δεν απέδειξε αιτιατή σχέση.


Πηγή: http://www.iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.