Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΕΣΑμεΑ: Προστασία του δικαιώματος στην εργασία των ΑμεΑ εδώ & τώρα!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12.11.2012.

Κενές περιεχομένου έχουν παραμείνει οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης προς την ΕΣΑμεΑ για την προστασία του δικαιώματος στην εργασία των ατόμων με αναπηρία, αφού στις διατάξεις του νέου μεσοπρόθεσμου που δρομολογούν την κατάργηση οργανικών θέσεων και τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων που έχουν προσληφθεί με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, δεν προβλέπονται με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο εξαιρέσεις για τους εργαζόμενους ΑμεΑ και τους γονείς/συζύγους/νόμιμους κηδεμόνες ατόμων με βαριές αναπηρίες. Επρόκειτο για δεσμεύσεις προς τη Συνομοσπονδία όταν ετέθη το θέμα της εξαίρεσης των εργαζόμενων ΑμεΑ από οποιεσδήποτε διατάξεις αφορούν στην εφεδρεία – διαθεσιμότητα εργαζομένων του δημοσίου ΟΤΑ και ΔΕΚΟ.

Οι ανωτέρω διατάξεις έχουν δημιουργήσει ιδιαίτερη αναστάτωση σε εργαζομένους ΑμεΑ και γονείς/κηδεμόνες ΑμεΑ, οι οποίοι εργάζονται σε φορείς του δημοσίου και κυρίως σε φορείς των ΟΤΑ της χώρας που έχουν προσληφθεί μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ κατ’ εφαρμογή ειδικών διατάξεων (Π.Δ. 164/2004 ν. 3491/2006) που θεσπίστηκαν με κύριο γνώμονα την προστασία μία από τις πιο ευπαθούς ομάδας του πληθυσμού που βιώνει διαχρονικά την ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Στην παρούσα στιγμή κατά την οποία η ανεργία καλπάζει και αυξάνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς δεν εννοείται η Πολιτεία να αφήσει απροστάτευτους τους πλέον αδύναμους πολίτες της.

Καθίσταται επιτακτικά αναγκαίο να προβλεφθεί άμεσα η εξαίρεση όλων των εργαζομένων με αναπηρία και γονέων/ κηδεμόνων /συζύγων ΑμεΑ σε φορείς του δημοσίου των ΟΤΑ Α΄ και Β΄ Βαθμού και στις ΔΕΚΟ με οποιαδήποτε σχέση εργασίας και εάν έχουν προσληφθεί από οποιαδήποτε διάταξη αφορά στην κατάργηση οργανικών θέσεων ειδικοτήτων διαθεσιμότητας ή εφεδρείας.

Η επιστολή προς τους αρμόδιους υπουργούς επισυνάπτεται.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 91 KB)
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 115 KB)



Πηγή: http://www.esaea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.