Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

«Οι πληροφορίες μεταδίδονται, η ψωρίαση όχι»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Το Σωματείο Υποστήριξης Ασθενών με Ψωρίαση, ΚΑΛΥΨΩ, στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των ανθρώπων που πάσχουν από ψωρίαση και ψωριασική αρθρίτιδα, με εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 15 Ιουλίου 2012, άλλαξε τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου.

«Ένας από τους κύριους στόχους μας στο ΚΑΛΥΨΩ είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων που πάσχουν από ψωρίαση και ψωριασική αρθρίτιδα,» λέει ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Δ.Σ. Κωνσταντίνος Λούμος, ενός Δ.Σ. που, για πρώτη φορά, και τα πέντε μέλη του είναι ασθενείς! Ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός που βελτιώνει σημαντικά την κατανόηση στα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς και οι οικογένειες τους.

Ένα επιπρόσθετο πλεονέκτημα αποτελεί το γεγονός ότι, ο Πρόεδρος κος Λούμος και η Αντιπρόεδρος κα Κουκοπούλου, κατοικούν στο Ναύπλιο και στη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, που δίνει μεγαλύτερη δυναμική στη δυνατότητα εξάπλωσης και ανάπτυξης των μελών του ΚΑΛΥΨΩ.

Δουλεύουμε για την αποστιγματοποίηση της ψωρίασης, να κάνουμε σαφές σε όλους πως η ψωρίαση δε μεταδίδεται. «Οι πληροφορίες μεταδίδονται, η ψωρίαση όχι!» είναι το κύριο μήνυμα στην ενημερωτική καμπάνια που ξεκίνησε με αφορμή την 29η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης. Επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε ζωντανό πυρήνα δράσης και στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε η αντιπρόεδρος του ΔΣ κυρία Τίνα Κουκοπούλου και εργαζόμαστε ήδη πάνω σε αυτό.

Το νέο σώμα που συγκροτήθηκε έχει ως εξής:

- Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Λούμος – Χημικός Μηχανικός
- Αντιπρόεδρος: Τίνα Κουκοπούλου – Τοπογράφος Μηχανικός
- Γενικός Γραμματέας: Ειρηναίος Βαμβακούσης - Αρχιτέκτων
- Ταμίας: Ιάσωνας Πλάκας – Ιδιωτικός Υπάλληλος
- Μέλος: Αγγελική Κωνσταντίνου – Ιατρός

Αναλαμβάνοντας τα ηνία του Σωματείου σε μία ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία τόσο για το χώρο της υγείας όσο και για τη χώρα γενικότερα, το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο διαβεβαιώνει, ότι θα πορευθεί δυναμικά, ανταποκρινόμενο στις προκλήσεις των καιρών και στηρίζοντας τους ασθενείς που πάσχουν από ψωρίαση καθώς και τις οικογένειές τους στον καθημερινό τους αγώνα.

Το ΚΑΛΥΨΩ καλεί κοντά του όλους όσους υποφέρουν από τη νόσο και τις συνέπειές της, ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής τους. Η συμμετοχή στο ΚΑΛΥΨΩ δυναμώνει τη φωνή μας και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για αποτελεσματικότερη διαχείριση των συνεπειών της νόσου.

Μέσα από ομάδες συζήτησης και ανταλλαγής εμπειριών, ομάδες δημιουργίας, και με την υποστήριξη ειδικών ψυχολόγων, όπου χρειάζεται, η νόσος απομυθοποιείται, τα μέλη αποκτούν την αυτοπεποίθηση που είναι αναγκαία για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της ζωής και βρίσκουν λύσεις σε θέματα που τους απασχολούν (όπως ο κοινωνικός αποκλεισμός κ.α.).

Ένας ακόμη στόχος είναι η προσέγγιση των αρμόδιων αρχών της πολιτείας για τη προώθηση των δικαιωμάτων των ασθενών. Επιπλέον, το ΚΑΛΥΨΩ στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και στη καταπολέμηση της άγνοιας με τη δημιουργία ενημερωτικού υλικού και την οργάνωση ημερίδων και εκδηλώσεων σχετικά με τις επιστημονικές εξελίξεις γύρω από τη νόσο.

Η χρηματοδότηση του Σωματείου ΚΑΛΥΨΩ στηρίζεται στην ετήσια συνδρομή των μελών του Σωματείου, η οποία ανέρχεται στο ποσό των 25 ευρώ καθώς και σε δωρεές και χορηγίες.

Όλες οι προσφερόμενες υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν για τους ενδιαφερόμενους.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων έχει δημιουργηθεί τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης με τον αριθμό 801 11 772 772 και αστική χρέωση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.