Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Το νοσοκομείο Ρεθύμνου κλείνει την πόρτα σε βαριά ασθενείς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Επιστολή προς τον υπ. Υγείας καταγγέλλει την υποβάθμιση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Σύσσωμη κατακραυγή, από φορείς, αρχές, κοινωνία και εκκλησία για τη λειτουργία του νοσοκομείου Ρεθύμνου. Τοπικοί φορείς του νομού εκφράζουν την αγωνία τους για τις τροποποιήσεις και προσθήκες που πρέπει να γίνουν στον οργανισμό λειτουργίας του Νοσοκομείου προαναγγέλλοντας λουκέτα σε τμήματα και κλινικές.

Όπως αναφέρει το prismanews.gr, ουσιαστικά, το νοσοκομείο κλείνει την πόρτα σε βαριά ασθενείς με αποτέλεσμα αρκετά τμήματα που νοσηλεύουν ασθενείς (π.χ. ΜΕΘ, Πνευμονολογική, Νεφρολογική) στην ουσία να είναι ανύπαρκτα. Η επιστολή, την οποία υπογράφουν οι Μητροπολίτες Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος και Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων Ειρηναίος, η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή και όλοι οι δήμαρχοι του νομού, αναφέρει χαρακτηριστικά:
Ήδη από τον περασμένο Ιούνιο έχουμε ενημερώσει την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για τις τροποποιήσεις και προσθήκες που πρέπει να γίνουν στον οργανισμό λειτουργίας του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, προκειμένου να μην αποδυναμωθούν και να καταργηθούν τμήματα και κλινικές. Ο νέος οργανισμός ακόμα δεν έχει ψηφιστεί, με αποτέλεσμα αρκετά τμήματα που νοσηλεύουν ασθενείς (π.χ. ΜΕΘ, Πνευμονολογική, Νεφρολογική) στην ουσία να είναι ανύπαρκτα.

Μέχρι το Δεκέμβριο μάλιστα πολλά από τα τμήματα του Νοσοκομείου Ρεθύμνου αναμένεται να διακόψουν τη λειτουργία τους λόγω της μη πρόσληψης επικουρικού προσωπικού, που κατ' επανάληψη έχει ζητηθεί. Το υπάρχον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες για να ανταποκριθεί στο φόρτο εργασίας, χωρίς μάλιστα να του έχουν καταβληθεί δεδουλευμένα από το 2011 και το 2012, λόγω των αυξημένων συνταξιοδοτήσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.