Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

«Μην κλείνετε τις μονάδες Ψυχικής Υγείας»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας και εκδηλώσεις στο Χαλάνδρι την Τετάρτη.

Οι μονάδες και οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας υποχρηματοδοτούνται από το 2005. «Τον τελευταίο καιρό», όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι «με δεδομένη την οικονομική κρίση, η ψυχιατρική μεταρρύθμιση έφτασε στο σημείο μηδέν».

Το υπουργείο Υγείας, λένε οι εργαζόμενοι, διαθέτει μόνο το 50% των απαιτούμενων πόρων για τη λειτουργία υπηρεσιών και δομών ψυχικής υγείας, με αποτέλεσμα η ψυχική υγεία να οδηγείται σε… κατάρρευση.

Οι εργαζόμενοι, μέσω 37 φορέων ψυχικής υγείας, απέστειλαν στις 28 Σεπτεμβρίου εξώδικη διαμαρτυρία στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο και στην υφυπουργό, Φ. Σκοπούλη, και τους ζητούν να βρουν άμεσα λύση στο πρόβλημά τους.

Εκδηλώσεις στην Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Για να μην διακοπεί το έργο των δομών των φορέα καθώς και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, η Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας συμμετέχει στις κινητοποιήσεις του δικτύου «Αργώ».

Έτσι, μεθαύριο, Τετάρτη, στην πλατεία του Αγίου Νικολάου στο Χαλάνδρι (με την υποστήριξη του δήμου) διοργανώνεται ένα σύνολο πολιτιστικών δράσεων από τους εργαζομένους, τις οικογένειες και τους εθελοντές του φορέα.

Το πρόγραμμα

Έχει προγραμματιστεί να δοθεί συναυλία από το Γιάννη Ζουγανέλη και πλήθος άλλων καλλιτεχνών. Θα υπάρξει ποδηλατοδρομία ενώ θα βρίσκεται εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων κινητή μονάδα ενημέρωσης, η οποία θα παρέχει πληροφορίες για τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι φορείς ψυχικής υγείας.

Εκτός αυτού, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9.30 το πρωί στο υπουργείο Υγείας ενώ στις 12.00 θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στο Κέντρο Ημέρας της Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.