Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Πάτρα: "Εγκλωβισμένοι" στο σπίτι τους 95 μαθητές με αναπηρία - Δεν υπάρχει τρόπος μεταφοράς τους στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αχαΐας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Την άμεση επίλυση του προβλήματος μετακίνησης των μαθητών με Αναπηρία που φοιτούν στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αχαΐας ζητά με επιστολή της προς την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων είναι μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ). Πρόκειται για κοινωνικοσυνδικαλιστική, μη κερδοσκοπική δευτεροβάθμια οργάνωση , η οποία έχει την ευθύνη στην Περιφέρειά της για τις εξής Περιφερειακές Ενότητες: Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας , Ηλείας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας.

Με το παρόν έγγραφο μας θα επιθυμούσαμε να σας εκφράσουμε τους προβληματισμούς και την ανησυχία μας για το μείζον θέμα που έχει προκύψει με την μετακίνηση των μαθητών με αναπηρία που φοιτούν στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αχαΐας. Παράλληλα θα επιθυμούσαμε την προσωπική σας παρέμβαση προκειμένου να δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία των μαθητών με αναπηρία και των οικογενειών τους.

Όπως ήδη γνωρίζεται οι συναντήσεις μεταξύ αιρετών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Διοίκησης του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας απέβησαν άκαρπες. Η δημόσια δέσμευση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κου Α. Κατσιφάρα για άμεση εκταμίευση του οφειλών στο ΚΤΕΛ αμέσως μετά την ψήφιση της τροπολογίας που θα καταθέσει στην Βουλή δεν ήταν αρκετή ώστε να πείσει την Διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας να συνεργαστεί προκειμένου ξεκινήσει η μετακίνηση των μαθητών.

Όλα τα προαναφερόμενα έχουν ως αποτέλεσμα ενενήντα πέντε μαθητές με αναπηρία που φοιτούν στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αχαΐας να μένουν εκτός εκπαιδευτικού συστήματος, «εγκλωβισμένα» στα σπίτια τους και να καταστρατηγείται το δικαίωμα τους στην γνώση. Αδυνατούν να φθάσουν στο σχολείο τους καθώς οικονομικοί και άλλοι λόγοι δεν επιτρέπουν στους γονείς να καλύψουν το κενό που έχει αφήσει η Πολιτεία σχετικά με την μετακίνηση τους(το σχολείο βρίσκεται στα περίχωρα της Πάτρας) .

Γνωρίζοντας αφενός την οικονομική κατάσταση της χώρας Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αχαΐας, την υποχρέωση της Πολιτείας για την μετακίνηση των μαθητών και αφετέρου την προσωπική σας ευαισθησία σε θέματα που άπτονται των ατόμων με αναπηρία παρακαλούμε για την άμεση προσωπική σας παρέμβαση και συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα της μετακίνησης των μαθητών με αναπηρία που φοιτούν στο ΕΕΕΕΚ Αχαΐας με γνώμονα πάντα τα ίσα και συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών.

Αναμένουμε στις θετικές ενέργειες σας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.