Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Λουκέτο στις μονάδες απεξάρτησης;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Λουκέτο κινδυνεύει να μπει στις μονάδες χορήγησης υποκατάστατων του ΟΚΑΝΑ.

Ο Οργανισμός αργοπεθαίνει, εξαιτίας της ελλιπούς χρηματοδότησης, με αποτέλεσμα να μην έχει χρήματα να καλύψει τις ανάγκες του σε φάρμακα για τους τοξικομανείς, που βρίσκονται σε θεραπεία, αλλά ούτε καν για να πληρώσει πάγια έξοδα των δομών του, όπως μισθοδοσία εργαζομένων, νερό, φως και τηλέφωνο.

Ήδη, με επείγον έγγραφό της προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Μένη Μαλλιώρη κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, ζητώντας, μεταξύ άλλων, να εφαρμοστεί η σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ του ΟΚΑΝΑ και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων(ΚΕΕΛΠΝΟ). Αυτή προβλέπει, ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει αναλάβει την υποχρέωση να χορηγήσει στον ΟΚΑΝΑ ποσό ύψους 20 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία και τη λειτουργία των νέων θεραπευτικών μονάδων του Οργανισμού στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Ωστόσο, το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει χορηγήσει στον ΟΚΑΝΑ μόνο 10 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 9,5 εκατ. ευρώ έχουν ήδη εξαντληθεί για τις έως τώρα υποχρεώσεις του Οργανισμού.

«Από τον Οκτώβριο του 2012 και μετά, ο ΟΚΑΝΑ, με την επιχορήγηση που λαμβάνει, δεν θα έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί σε δαπάνες προμήθειας φαρμάκων υποκατάστασης για τους ασθενείς, πάγιες δαπάνες (ΔΕΗ, τηλεφωνία), καταβολής εισφορών και κρατήσεων σε ασφαλιστικά ταμεία, δημόσιο, της μισθοδοσίας του προσωπικού, καθώς και χρέη που έχουν ήδη δημιουργηθεί στον Οργανισμό», επισημαίνει στο έγγραφό της με ημερομηνία 26 Σεπτεμβρίου 2012 η κ. Μαλλιώρη, χωρίς ωστόσο να έχει πάρει μέχρι σήμερα απάντηση από το υπουργείο Υγείας.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.