Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Τα κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα των ΑμεΑ να χορηγούνται στην ώρα τους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


“Να χορηγούνται στα ΑμεΑ τα κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα που δικαιούνται επιτέλους στην ώρα τους, μία φορά τον μήνα και σε ρητά προκαθορισμένη ημερομηνία, ώστε να μην ξανασυμβεί η καθυστερημένη κατά 6 μήνες καταβολή τους που παρουσιάστηκε μέσα στο 2012 και τους οδήγησε στην οικονομική εξαθλίωση και την απελπισία”, ζήτησε ανάμεσα σε άλλα από την κυβέρνηση, χθες, ο Δημήτρης Στρατούλης, από τη Θεσσαλονίκη.

Ο υπεύθυνος του Τομέα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου του υπουργείου Εργασίας παραβρέθηκε και μίλησε στην ανοικτή συζήτηση που διοργάνωσε το Συντονιστικό του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Α' Θεσσαλονίκης με φορείς των ΑμεΑ και ευπαθών κοινωνικών ομάδων για τις προωθούμενες από την κυβέρνηση και την τρόικα περικοπές κοινωνικών, προνοιακών και πολυτεκνικών επιδομάτων. Στην εκδήλωση έδωσαν το “παρών” εκπρόσωποι φορέων και σωματείων των ΑμεΑ και άλλων ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ παραβρέθηκαν η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Δ. Χαραλαμπίδου, ο γραμματέας του ΣΥΝ Ν. Σαμανίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Τρ. Μηταφίδης και τα μέλη της Π.Γ. του ΣΥΝ και του Συντονιστικού του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Τ. Κανταράς και Χρ. Σουλτανίδου.

Ο Δημ. Στρατούλης ζήτησε επίσης να μην προχωρήσει με το νέο πακέτο βάρβαρων μνημονιακών μέτρων σε περικοπές κοινωνικών, πολυτεκνικών και προνοιακών επιδομάτων σε 300.000 αναπήρους και 400.000 πολύτεκνους και τρίτεκνους, και να μην περικοπούν οι φορολογικές απαλλαγές και εκπτώσεις σε αυτές τις κατηγορίες, διότι “έτσι η κυβέρνηση θα τους στείλει στη φτώχεια και στην εξαθλίωση”. Τόνισε ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να περικοπεί το επίδομα εργασίας στους εποχικά εργαζόμενους, το ΕΚΑΣ για 80.000 συνταξιούχους κάτω των 65 ετών και οι συντάξεις 70.000 ανασφάλιστων ηλικιωμένων, στέλνοντάς τους στη φτώχεια και την απόγνωση.



Πηγή: http://www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.