Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Πόσο υγιεινό είναι το τζάκι;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Οι Έλληνες προτιμούν πλέον σόμπες υγραερίου, τζάκια και ξυλόσομπες για τη θέρμανσή τους. Μήπως όμως έχουν βλαβερές συνέπειες για την υγεία μας;

«Οι σόμπες υγραερίου έχουν βελτιωθεί και σε σχέση με το παρελθόν. Το βασικό τους πρόβλημα είναι ότι ξηραίνουν την ατμόσφαιρα. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να φροντίζουμε να υπάρχει υγρασία. Επίσης, δεν θα πρέπει να κοιμόμαστε τη νύχτα έχοντας την ανοιχτή γιατί δεν μπορούμε να την ελέγξουμε. Δεν ενδείκνυται να υπάρχει σόμπα υγραερίου σε χώρο με μικρά παιδιά, αλλά και με ηλικιωμένους που έχουν αναπνευστικά προβλήματα, γιατί η ξηρότητα του χώρου δημιουργεί σοβαρά προβλήματα σε όσους αντιμετωπίζουν χρόνιες αναπνευστικές παθήσεις», δήλωσε στο metrogreece.gr o πνευμονολόγος, Νικόλαος Τζόγκας.

Σε ό,τι αφορά τις ξυλόσομπες ο κ. Τζόγκας δήλωσε «οι ξυλόσομπες δεν θεωρούνται βλαβερές για την υγεία μας. Ωστόσο, θα πρέπει να προσέξουμε να μη διοχετεύεται διοξείδιο του άνθρακα στο δωμάτιο. Είναι φρόνιμο να βάζουμε λίγο νερό πάνω στη σόμπα προκειμένου να διατηρείται υγρή η ατμόσφαιρα στο χώρο».

Τα σύγχρονα τζάκια είναι ενεργειακά και δε βλάπτουν την υγεία μας. Σε ό,τι αφορά τα παλιά τζάκια που υπάρχουν ακόμα σε μερικά σπίτια ο κ. Τζόγκας τόνισε «θα πρέπει να προσέχουμε το προϊόν καύσης και να μην επιστρέφει ο αέρας πίσω. Αν συμβαίνει αυτό, θα υπάρχει καπνός στο χώρο με αποτέλεσμα να δημιουργεί προβλήματα στην υγεία των μικρών παιδιών, αλλά και σε όσους έχουν προβλήματα με το αναπνευστικό τους».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.