Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Πλαφόν τα 15.000 ευρώ για το επίδομα θέρμανσης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Οι λεπτομέρειες σε εν εξελίξει συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών.

Στον προσδιορισμό των κριτηρίων χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, ενώ οι τελευταίες λεπτομέρειες καθορίζονται σε συνάντηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στο υπουργείο Οικονομικών .

Σύμφωνα με πληροφορίες το εισοδηματικό κριτήριο ορίστηκε στις 15.000 ευρώ για τον φορολογούμενο χωρίς παιδιά και θα αυξάνεται κλιμακωτά ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων, φθάνοντας έως τα 30.000 ευρώ για κάποιον που έχει τέσσερα παιδιά.

Επίσης:

Θα εξαιρεθούν από το επίδομα όσοι έχουν ακίνητα αξίας άνω των 150.000 ευρώ, ενώ η εξίσωση του ειδικού φόρου θα γίνει στο 80%, που σημαίνει ότι το πετρέλαιο θέρμανσης θα πωλείται προς 1,43 ευρώ κατά μέσο όρο.

Το επίδομα θα αφορά στην αγορά πετρελαίου θέρμανσης και μόνο και οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους μέσω ειδικής σελίδας που θα δημιουργήσει η ΓΓΠΣ. Αφού κατατεθεί η αίτηση, η ΓΓΠΣ θα ελέγχει αν πληρούνται τα κριτήρια επιστροφής του φόρου.

Μέσω των φορολογικών δηλώσεων θα ελέγχεται η αξία των ακινήτων και το εισόδημα, ενώ μέσω του συστήματος Ήφαιστος θα ελέγχεται αν ο καταναλωτής προχώρησε στην αγορά του πετρελαίου θέρμανσης. Αυτό σημαίνει πως τα πρατήρια καυσίμων θα εμπλέκονται στη διαδικασία .

Η χώρα θα χωριστεί σε τέσσερις ζώνες, αλλά δεν θα υπάρχει υψομετρικό κριτήριο. Για κάθε περιοχή της χώρας, θα υπάρχει ένα πλαφόν επιδότησης.

Το πλαφόν θα κυμαίνεται από τα 100 έως τα 400 ευρώ ανάλογα με τη γεωγραφική ζώνη.

Σημειώνεται, τέλος, ότι για το θέμα ενημερώθηκε σήμερα και ο Πρωθυπουργός.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.