Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Κοινωνικές δομές για τους φτωχούς στη Θεσσαλονίκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Αρχικά θα δημιουργηθεί το Ανοιχτό Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων.

Την παραχώρηση δημοτικών χώρων για την υλοποίηση και εύρυθμη λειτουργία δικτύου κοινωνικών δομών με στόχο την αντιμετώπιση της φτώχειας ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης.

«Στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία, στρέφουμε το βλέμμα στους αδύναμους συμπολίτες μας. Δημιουργούμε τις κατάλληλες δομές οι οποίες φιλοξενούνται ή θα φιλοξενηθούν σε χώρους του δήμου Θεσσαλονίκης, ώστε να στηρίξουμε τις κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν καθημερινά πρόβλημα επιβίωσης» ανέφερε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη Καλυψώ Γούλα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αποφασίστηκε σε πρώτη φάση η παραχώρηση χώρου για τη λειτουργία του Ανοιχτού Κέντρου Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων, του Κοινωνικού Παντοπωλείου και της Παροχής Συσσιτίων.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» και εφαρμόζεται από το δήμο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικής πράξης του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας σε συνεργασία με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις «ΑΡΣΙΣ Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων» και «PRAKSIS».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.