Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Παρουσιάστηκε η ελληνική αποστολή των Παραολυμπιακών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Έγινε σήμερα (Τρίτη 21/8) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η επίσημη παρουσίαση της ομάδας που θα εκπροσωπήσει τα ελληνικά «χρώματα» στους 14ους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Φουντουλάκης, ανακοίνωσε ότι ο 35χρονος κολυμβητής, Χρήστος Ταμπαξής, θα είναι ο σημαιοφόρος της Ελλάδας στην τελετή έναρξης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 29 Αυγούστου στο Ολυμπιακό στάδιο της βρετανικής πρωτεύουσας.

Ο κ. Φουντουλάκης εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η παρουσία της ελληνικής ομάδας θα είναι το ίδιο επιτυχημένη με εκείνη της Αθήνας και του Πεκίνου. Το «παρών» στην παρουσίαση έδωσαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, η γενική γραμματέας Αθλητισμού Κυριακή Γιαννακίδου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας, ο εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Σταύρος Μακαρίου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, ο πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα Δρ. Ντέιβιντ Λάντσμαν, η αντιδήμαρχος αθλητισμού του Δήμου Αθηναίων Παναγιώτα Ψαράκη, ο διευθυντής συντονιστής του ΟΑΚΑ Βασίλης Κάκος, ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Σωτήρης Τριανταφύλλου και πλήθος άλλων επισήμων. Η ομάδα έλαβε και την ευλογία του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Θαυμακού, κ. Ιάκωβου, ο οποίος εκπροσώπησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.

Ο πρόεδρος της ΕΠΕ τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ότι η ομάδα θα επιδιώξει να χαρίσει μοναδικές στιγμές στον ελληνικό λαό που δοκιμάζεται, ενώ ζήτησε και από την πολιτική και αθλητική ηγεσία να βρίσκεται δίπλα στο παραολυμπιακό κίνημα και την επόμενη ημέρα, μετά το Λονδίνο. «Σε μια εποχή όπου οι κοινωνικές αξίες και οι θεσμοί απαξιώνονται καθημερινά, το Ελληνικό Παραολυμπιακό Κίνημα έχει την τύχη να στέκεται αγέρωχο στο ύψος των περιστάσεων και πάνω απ' όλα ζωντανό, ενόψει του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος στον πλανήτη την τελευταία τετραετία, των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Με γνώμονα τις ουσιαστικές δυσκολίες που προέκυψαν καθ' όλη τη διάρκεια της προ-Παραολυμπιακής προετοιμασίας και πορείας στο δρόμο για το Λονδίνο, θεωρούμε ότι η παρουσία μας και μόνο σε μία παγκοσμίου κύρους διοργάνωση αποτελεί από μόνη της μια μεγάλη νίκη, ένα πρώτο μετάλλιο και μάλιστα χρυσό. Η ελληνική Παραολυμπιακή ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Λονδίνο διαθέτει τη μαγιά για να φτάσει ψηλά, όπως συνέβη και πριν από τέσσερα χρόνια στο Πεκίνο, όταν, μεταξύ 146 εθνικών παραολυμπιακών επιτροπών, η χώρα μας κατάφερε να βρεθεί στην 20η θέση με συνολικά 24 μετάλλια. Θα ταξιδέψει στη βρετανική πρωτεύουσα με 110 άτομα, εκ των οποίων 61 αθλητές και αθλήτριες που αντιστοιχούν σε εννέα αθλήματα από τα 20 που βρίσκονται στο πρόγραμμα των Παραολυμπιακών Αγώνων», είπε αρχικά ο Φουντουλάκης και συνέχισε:

«Η ομάδα, αποτελούμενη από παλιούς αλλά και νέους αθλητές, αποτελεί την καλύτερη δυνατή επιλογή και προέκυψε -δεδομένης και της οικονομικής δυσπραγίας που υπάρχει στην Ελλάδα- μέσα από όσο το δυνατόν περισσότερα αγωνιστικά τεστ. Είναι οι καλύτεροι των καλύτερων και γι' αυτό επελέγησαν να ταξιδέψουν στο Λονδίνο για μια αγωνιστική εκδήλωση, στην οποία θα λάβουν συνολικά μέρος περισσότεροι από 4.200 αθλητές σε 503 αγωνίσματα. Αισιοδοξούμε ότι η παρουσία της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας στο Λονδίνο θα είναι το ίδιο επιτυχημένη με εκείνη της Αθήνας και φυσικά του Πεκίνου. Αισιοδοξούμε ότι η Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα στο Λονδίνο θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα κερδίσει ένα ακόμη στοίχημα: την καταξίωσή της στο παγκόσμιο παραολυμπιακό αθλητικό γίγνεσθαι. Καλούμε την πολιτική και αθλητική ηγεσία αυτής της χώρας να σταθεί δίπλα μας και την επόμενη ημέρα, μετά τους Αγώνες του Λονδίνου. Το Παραολυμπιακό Κίνημα πρέπει να παραμείνει ζωντανό πάση θυσία. Εκ μέρους της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας και να θυμάστε ότι «το μυστικό της επιτυχίας είναι η αδιάλλακτη επιμονή στο σκοπό».

O υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, ανέφερε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του: «Αισθάνομαι μεγάλη χαρά και περηφάνια για αυτή την αποστολή των 61 αθλητών και αθλητριών, οι οποίοι θα μας εκπροσωπήσουν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Είμαι βέβαιος ότι θα φέρουν καλά αποτελέσματα. Ωστόσο τα μετάλλια δεν είναι το παν. Το βασικότερο είναι το μετάλλιο της ζωής. Και πράγματι αυτά τα παιδιά προσφέρουν πολύ περισσότερα από εμάς στη ζωή.

Ο Αθλητισμός των ΑΜΕΑ, όπως και ο Μαζικός Αθλητισμός, δεν μπορεί να ανήκουν στο Υπουργείο Υγείας και είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι επιστρέφουν στη ΓΓΑ. Η ΓΓΑ συνέβαλε στην υλοποίηση των προγραμμάτων του Μαζικού Αθλητισμού, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δίνοντας έτσι ερέθισμα για τη συμμετοχή όλων. Όλα τα παιδιά, των οποίων οι γονείς δεν έχουν την οικονομική άνεση, έχουν τη δυνατότητα να αθληθούν. Έτσι, απαντάμε στις «κατηγορίες» περί ταξικού Αθλητισμού. Είναι πολύ βασικό να κρατήσουμε τον Μαζικό Αθλητισμό ως προσφορά της Πολιτείας. Γι' αυτό το λόγο το Προεδρικό Διάταγμα υπογράφηκε και πλέον οι διευθύνσεις των ΑΜΕΑ και του Μαζικού Αθλητισμού επιστρέφουν στο Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού, το οποίο θα ανασυγκροτηθεί. Εύχομαι η Παναγία, την οποία γιορτάσαμε πρόσφατα, να σας «σκεπάζει» και να σας δώσει ό,τι καλύτερο. Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά με ιδιαιτερότητες να έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλα τα άλλα παιδιά. Τελειώνοντας θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους γονείς αυτών των παιδιών, γιατί είναι αυτοί που τα στηρίζουν και πολεμούν για αυτά».

Από την πλευρά του, ο πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, Δρ. Ντέιβιντ Λάντσμαν, δήλωσε: «Ευχόμαστε σε όλους τους αθλητές καλό ταξίδι στο Λονδίνο και καλές επιτυχίες. Σε διάφορες εκδηλώσεις που οργανώσαμε στην Πρεσβεία για την αντίστροφη μέτρηση προς το Λονδίνο 2012, είχα την ευκαιρία να γνωρίσω μερικούς από τους Έλληνες αθλητές της Παραολυμπιακής Ομάδας, οι οποίοι εντυπωσιάζουν με τις ικανότητες τους και με την αφοσίωση που δείχνουν στον αθλητισμό και στις Ολυμπιακές αξίες. Στο Λονδίνο, για πρώτη φορά στην ιστορία των Αγώνων, οι Παραολυμπιακοί Αγώνες οργανώνονται ως αδιάσπαστο μέρος της Ολυμπιάδας, γεγονός που αποτελεί ένα δυνατό μήνυμα πως οι Παραολυμπιακοί Αγώνες είναι ισότιμη διοργάνωση με τους Ολυμπιακούς. Το ίδιο και οι αθλητές τους».


Πηγή: http://www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.