Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Έρευνες για μαϊμού συντάξεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την ανοιχτή πληγή της λεηλασίας δημόσιου χρήματος, μέσα από τα ασφαλιστικά ταμεία επιχειρεί να βάλει το ΙΚΑ Ηρακλείου. Στο στόχαστρο "ράμπο" της υπηρεσίας μπαίνουν όλες οι ύποπτες υποθέσεις αναπηρικών συντάξεων μαϊμού, ενώ σκανδαλώδεις περιπτώσεις παίρνουν το δρόμο της δικαιοσύνης.

Ο διευθυντής της υπηρεσίας Νίκος Ροκαδάκης έχει δώσει ξεκάθαρη εντολή στα ελεγκτικά του όργανα προς δύο κατευθύνσεις. Από τη μία να εντοπιστούν οι ασφαλισμένοι φαντάσματα και από την άλλη να επιστραφούν τα χρήματα στον ασφαλιστικό οργανισμό. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να δούμε και περιπτώσεις κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων.

Υπάρχουν περιπτώσεις που έχουν ταυτοποιηθεί και οι φάκελοι βρίσκονται στην εισαγγελία Ηρακλείου τονίζει ο διευθυντής του ΙΚΑ Νίκος Ροκαδάκης και συμπληρώνει σε αυτές τις περιπτώσεις έχουν βεβαιωθεί και τα ποσά που λεηλατήθηκαν. Η υπηρεσία θα δρομολογήσει όλες τις διαδικασίες για την επιστροφή των χρημάτων, ακόμη και από συγγενείς πεθαμένων που συνέχιζαν να λαμβάνουν παρανόμως τη σύνταξη των νεκρών. Αν χρειαστεί θα προβούμε και σε κατασχέσεις.

Το Ηράκλειο αναδεικνύεται σε πρωταθλητή στις αναπηρικές συντάξεις με ποσοστό που αγγίζει το 25%, όταν ο μέσος όρος της χώρας δεν υπερβαίνει το 10%. Το ποσοστό αυτό χαρακτηρίζεται προκλητικό για έναν νομό που δεν έχει καν βαριά βιομηχανία και η απόκλιση με άλλες περιοχές της χώρας είναι χαώδης. Μάλιστα, στην πόλη του Ηρακλείου έχει βεβαιωθεί περιστατικό σύνταξης βαριάς αναπηρίας σε άνδρα ο οποίος εργάζεται σε τράπεζα.

Αυτή είναι μία από τις αρκετές περιπτώσεις που όχι μόνο έχουν εντοπιστεί, αλλά έχουμε προχωρήσει και στον καταλογισμό του ποσού που θα πρέπει να επιστραφεί στο ασφαλιστικό ταμείο και υπερβαίνει τις 140 χιλιάδες ευρώ τονίζει χαρακτηριστικά ο κ.Ροκαδάκης. Την ίδια ώρα 27 υποθέσεις συνταξιούχων "φαντάσματα" έχουν πάρει το δρόμο τις δικαιοσύνης, καθώς πρόκειται για περιπτώσεις νεκρών ανθρώπων που οι συγγενείς τους απέκρυψαν το θάνατό τους και συνέχιζαν να εισπράττουν τη σύνταξή τους.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.