Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Κάλυψη κενών θέσεων θέλουν δάσκαλοι-νηπιαγωγοί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μετά τις απολύσεις είναι κενές 183 θέσεις στα Χανιά.

Την κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης των Χανίων ζητεί ο σύλλογος δασκάλων νηπιαγωγών. Σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος υποστηρίζει ότι στα σχολεία των Χανίων υπηρετούν αυτή τη στιγμή τουλάχιστον 373 εκπαιδευτικοί λιγότεροι, σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μετά τις απολύσεις των αναπληρωτών και ωρομισθίων τον Ιούνιο και τις μεταθέσεις και τις αποσπάσεις, στα δημοτικά και νηπιαγωγεία των Χανίων, λείπουν 183 δάσκαλοι, 75 νηπιαγωγοί, 28 μουσικοί, 26 εκπαιδευτικοί αγγλικής γλώσσας, 18 γυμναστές, 13 εκπαιδευτικοί πληροφορικής, 9 θεατρικής αγωγής, 8 εικαστικών, 7 γερμανικής γλώσσας και 5 γαλλικής γλώσσας.

Ο σύλλογος στην ανακοίνωση αυτή τονίζει ότι οι εκπαιδευτικοί αυτοί χρειάζονται για να λειτουργήσουν τα σχολεία των Χανίων τουλάχιστον με τον περσινό αριθμό εκπαιδευτικών, ενώ χρειάζονται περισσότεροι για να λειτουργήσουν τμήματα ένταξης μαθητών με ειδικές ανάγκες, τμήματα υποδοχής παλιννοστούντων και μεταναστών, ολοήμερα τμήματα για όλα τα παιδιά που το επιθυμούν.

«Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε διορισμό τουλάχιστον 373 εκπαιδευτικών των παραπάνω ειδικοτήτων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση των Χανίων», καταλήγει η ανακοίνωση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.