Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Πραγματικά μαζί για το παιδί;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου αποκάλυψε τη ζοφερή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν τα κοινωφελή Ιδρύματα και Σωματεία που εξυπηρετούν παιδιά με ειδικές ανάγκες και κοινωνικά προβλήματα. Συμμετείχαν 32 φορείς Παιδικής Προστασίας που εξυπηρετούν συνολικά περισσότερα από 15.000 παιδιά.

«Πολλά από τα Ιδρύματα που είναι σήμερα εδώ δε θα ανοίξουν ξανά το Σεπτέμβρη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που καταφέραμε να συγκεντρώσουμε 14 εκ των 32 φορέων έχουν απλήρωτο προσωπικό από 2 έως 8 μήνες. Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δεν έχει πληρώσει τροφεία και νοσήλια στα ιδρύματα που τα δικαιούνται από 1/1/2012 ενώ η κρατική επιχορήγηση έχει κοπεί κατά 50% σε σχέση με το 2010 και καθυστερεί τραγικά η καταβολή της», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Μαζί για το Παιδί, Χρήστος Μπαρτσόκας.

«Από τη μια το κράτος αδυνατεί να είναι συνεπές απέναντι στους προνοιακούς φορείς και από την άλλη έχει δημιουργήσει μια σειρά από αντικίνητρα για τους ιδιώτες που θέλουν να μας βοηθήσουν. Οι δωρεές σήμερα όχι απλά δεν εκπίπτουν από το εισόδημα του δωρητή, αλλά αποτελούν και φορολογικό τεκμήριο {…} όσον αφορά δε την ακίνητη περιουσία των ιδρυμάτων όπου στεγάζουν τις υπηρεσίες τους -και δεν αξιοποιούνται για κερδοσκοπικό σκοπό - και αυτές υπάγονται στο ίδιο φορολογικό νομοσχέδιο για τη φορολογία ακινήτων, αυτό πρέπει να αλλάξει», συμπληρώνει ο Γιώργος Παπαδάκης Πρόεδρος του Ιδρύματος Κοινωνικής Εργασίας Χατζηπατέρειο Κέντρο Αποκατάστασης Σπαστικών Παιδιών.

Τέλος, ο Χρήστος Καλατζάκος μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος «Παιδική Στέγη» κάλεσε την πολιτεία να προχωρήσει στην Αξιολόγηση & Πιστοποίηση των Φορέων βάσει διεθνών προδιαγραφών με σκοπό τη δημιουργία Εθνικού Μητρώου Μη Κερδοσκοπικών Σωματείων και να δημιουργήσει ένα πλαίσιο Εθνικής Στρατηγικής για θέματα κοινωνικής πρόνοιας. «Τα ιδρύματά μας χάρη στην εθελοντική προσφορά και τις ιδιωτικές δωρεές επιτελούν το έργο του κράτους στο 1/3 του κόστους απ’ ότι θα στοίχιζε στον εθνικό μας προϋπολογισμό αν τα ιδρύματα αυτά ήταν κρατικά», τόνισε χαρακτηριστικά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.