Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο για ΑμεΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Το Kenguru είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο σχεδιασμένο για οδηγούς με κινητικά προβλήματα και μέσα στους επόμενους 6-12 μήνες θα βρίσκεται στην αγορά με την τιμή του να υπολογίζεται κοντά στα €20.000!

Η ουγγρική εταιρία που σχεδίασε το Kenguru πριν από 6 χρόνια, βρήκε υποστηρικτή-χρηματοδότη, μία δικηγόρο από το Texas (επίσης ανάπηρη), η οποία προέβη στις απαραίτητες ενέργειες για να ξεκινήσει η παραγωγή του, προς το παρόν μόνο στις ΗΠΑ και αργότερα στην Ευρώπη.





Σε ότι αφορά τη λειτουργικότητα του Kenguru, ο οδηγός εισέρχεται μαζί με το καροτσάκι του με τη βοήθεια μιας μικρής μηχανικής μπάρας στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, η οποία μετακινείται με τηλεχειριστήριο. Όταν εισέλθει, απλά μεταφέρεται μαζί με το καροτσάκι στη θέση του οδηγού και ξεκινά το αυτοκίνητο. Το μοντέλο που βρίσκεται τώρα σε στάδιο παραγωγής ελέγχεται με "handlebars" όπως οι μηχανές, αλλά η Kenguru ετοιμάζει μοντέλο με "joystick".





Το μέγεθος του είναι συγκριτικά παρόμοιο με ένα SMART fortwo και ζυγίζει περίπου 550kg μαζί με τις μπαταρίες. Χάρη σε αυτές, έχει αυτονομία για 70-110km με μέγιστη ταχύτητα 45km/h, νούμερα που δεν εντυπωσιάζουν αλλά σίγουρα είναι ικανοποιητικά για τη μετακίνηση ενός ανθρώπου με κινητικά προβλήματα εντός πόλης.

Επίσης μπορείτε να δείτε και την λειτουργία του στα δυο ακόλουθα βίντεο:






Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.