Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Προνοιακά επιδόματα - Τι γίνεται με την καταβολή του διμήνου Μαΐου και Ιουνίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.



Την αγανάκτηση, αλλά και την οργή, των δικαιούχων έχει προκαλέσει το γενικότερο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από πέρυσι και εντάθηκε περισσότερο φέτος, με τις συνήθως παράλογες καθυστερήσεις που γίνονται στην καταβολή των προνοιακών επιδομάτων. Πότε το σχέδιο Καλλικράτη, πότε η απογραφή των δικαιούχων, πότε κάτι άλλο... ταλαιπώρησαν και ταλαιπωρούν αυτούς που δεν θα έπρεπε και έχουν πραγματικά μεγάλη ανάγκη.

Τι κι αν θα ήταν πρώτιστο μέλημα κάποιων σε αυτό που λέμε ελληνικό κράτος, κατάντησε το αυτονόητο να γίνεται τελευταίο και οι πολίτες με αναπηρία να γίνονται τελευταίος τροχός αυτής της άμαξας. Αντί να μεριμνούν όλοι ώστε να υποστηρίζονται σε κάθε φάση της ζωής τους, όπως γίνεται σε δεκάδες πολιτισμένα και εκσυγχρονισμένα κράτη, στην χώρα μας που λέγεται Ελλάδα αυτοί οι άνθρωποι νιώθουν και πολλές φορές είναι παραμελημένοι. Αφήνοντας στην άκρη πολλά από τα δικαιώματα και τις παροχές που δικαιούνται και είτε δεν τις απολαμβάνουν είτε ταλαιπωρούνται για να τις έχουν, θα σταθώ στο σημαντικότερο. Την οικονομική τους ενίσχυση είτε με μορφή επιδομάτων είτε και με μορφή συντάξεων σε όσους τις δικαιούνται. Ειδικά με τα επιδόματα οι άνθρωποι καθημερινά γίνονται επαίτες... είτε ακόμα και μιας απλής πληροφορίας είτε και των ίδιων των χρημάτων των οποίων δικαιούνται και δεν θα έπρεπε να παρακαλάνε κανέναν για να τα πάρουν στην ώρα τους, όπως άλλοι τον μισθό τους ή οτιδήποτε άλλο.

Είπαν όλοι πως τελείωσαν τα βάσανά τους, μετά την λήξη της απογραφής και της ταυτοποίησης των όσων απογράφηκαν. Είπαν όλοι πως τελείωσαν τα προβλήματα αφού καταβλήθηκε το προηγούμενο δίμηνο (Μαρτίου και Απριλίου κατά τα τέλη Ιουνίου και αρχές Ιουλίου). Είπαν πως τώρα με την νέα κυβέρνηση τέλος οι καθυστερήσεις... αλλά μάλλον αυτό το βάσανο δείχνει να μην έχει τέλος. Τι κι αν δημοσιευόταν πως ξεκινά σε κάποιες περιοχές η καταβολή; Τι κι αν όλοι διαβεβαιώνουν πως τα χρήματα θα δοθούν; Το αποτέλεσμα είναι πως τα χρήματα δεν φτάσανε ακόμα και ο κόσμος έφτασε στα όριά του, με την ταυτόχρονη από παντού πληροφόρηση για διάφορα σενάρια είτε παύσης τους είτε και κατάργησής τους. Ας δούμε όμως τι λένε μερικά άρθρα σχετικά με το πρόβλημα: 


----------------

Επιστολή του Δήμαρχου Παλλήνης προς τον Υπουργό Εσωτερικών Σχετικά με την Καθυστέρηση Καταβολής των Προνοιακών Επιδομάτων



Με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και ειδικότερα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, δεν έχουν καταβληθεί μέχρι και σήμερα τα προνοιακά επιδόματα του Γ΄ διμήνου 2012 προκειμένου να πληρωθούν οι δικαιούχοι.

Ο Δήμαρχος Παλλήνης Θανάσης Ζούτσος απέστειλε επιστολή στις 23 Ιουλίου στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευρυπίδη Στυλιανίδη με την οποία ζητά την καταβολή των χρημάτων των προνοιακών επιδομάτων.

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Ταχ. Διεύθυνση: Ιθάκης 12

Ταχ. Κώδικας: 153 44, Γέρακας

Τηλέφωνα: 210 6604658

Fax: 210 6612965

Γέρακας, 23/7/2012

Aρ. Πρωτ.: 22541

Προς: Tον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη (Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης)

Κοινοποίηση: 1. Πρόεδρο Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Κ. Ασκούνη (Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, Αθήνα)

2. Πρόεδρο Π.Ε.Δ.Α. κ. Ν. Σαράντη (Κότσικα 4, Αθήνα)

Με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 25355/26-06-2012 κατεπείγον έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ζητήθηκε από τους Δήμους της χώρας να αποσταλούν έως την 29/6/2012 τα οικονομικά στοιχεία που αφορούν τους δικαιούχους των προνοιακών επιδομάτων.

Με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 1945/4-7-2012 έγγραφο, ο Δήμος Παλλήνης απέστειλε στο Υπουργείο Εσωτερικών (Υ.Ε.Α.Η.Δ) τη δαπάνη για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων του Γ΄ διμήνου 2012, η οποία ανέρχεται στο ποσό των 2.954.087,06 ευρώ.

Έως και σήμερα 23/7/2012, το Υπουργείο Εσωτερικών (Υ.Ε.Α.Η.Δ) δεν έχει πιστώσει το λογαριασμό του Δήμου με τα κονδύλια που απαιτούνται για την πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων στους 4.500 περίπου δικαιούχους.

Στα ερωτήματα που έχουμε θέσει κατ’ επανάληψη προς την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Εσωτερικών (Υ.Ε.Α.Η.Δ) η απάντηση είναι ότι «δε γνωρίζουν πότε θα πιστωθούν οι λογαριασμοί».

Με δεδομένo ότι οι δικαιούχοι των προνοιακών επιδομάτων είναι άνθρωποι για τους οποίους το προνοιακό επίδομα καλύπτει θέματα επιβίωσης, αλλά και την αδυναμία του Δήμου μας να καταβάλει από ιδίους πόρους το ποσό αυτό, θεωρούμε ότι η αντιμετώπιση αυτή είναι τουλάχιστον ανεύθυνη και θα πρέπει το κράτος να μεριμνήσει για την έγκαιρη καταβολή των χρημάτων των προνοιακών επιδομάτων, προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι χιλιάδες ανήμποροι συμπολίτες μας-δικαιούχοι.

Με τιμή

Ο Δήμαρχος

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΖΟΥΤΣΟΣ»





----------------


Οργή για τα προνοιακά επιδόματα


Την οργή και την αγανάκτηση των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους μεταφέρει με ανοιχτή επιστολή της προς τον υπουργό Εσωτερικών κ. Ευρυπίδη Στυλιανίδη η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή «για μια ακόμη φορά καθυστερεί άδικα η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων και του διατροφικού επιδόματος», γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα τα άτομα με αναπηρία να υφίστανται τεράστια ταλαιπωρία και να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Στην επιστολή επισημαίνεται πως τα επιδόματα αποτελούν τα μοναδικά μέσα επιβίωσης των ατόμων με αναπηρία, που λόγω της οικονομικής κρίσης απειλούνται πιο πολύ από ποτέ από τη φτώχεια και τον αποκλεισμό.

Η ΕΣΑμεΑ ζητά από τον υπουργό να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε «να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του όλου συστήματος προκειμένου από εδώ και στο εξής να μην υπάρξει ποτέ ξανά άλλη καθυστέρηση.» Τονίζεται ακόμα πως οι αντοχές των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους έχουν εξαντληθεί.



Πηγή: http://www.enikos.gr


----------------

Στυλιανίδης για κοινωνικά επιδόματα




Την τακτική επιχορήγηση από τον προϋπολογισμό του κράτους, περιμένει το Υπουργείο Εσωτερικών, για να δοθούν τα προνοιακά επιδόματα Μαϊου και Ιουνίου που έχουν καθυστερήσει. Δείτε τι είπε ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ .

Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΤ




Πηγή: http://www.enikos.gr


----------------


Εγώ θα κλείσω λέγοντας μια ευχή. Να δοθούν άμεσα τα χρήματα σε όλους τους δικαιούχους και να μην ξαναυπάρξει ποτέ ξανά άλλη καθυστέρηση. 

Νότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.