Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Κάνναβη όπως λέμε...γιατρειά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε νέο πεδίο μπήκε και επίσημα η χρήση της κάνναβης για φαρμακευτικούς λόγους, μετά την επίσημη παρουσίαση υβριδίου του φυτού που δεν έχει τα κρίσιμα «ψυχότροπα» κανναβινοειδή, αλλά μόνο αυτά που χρειάζονται οι ασθενείς.

Σε ένα αυστηρά φυλασσόμενο χώρο καλλιέργειας στην Γαλιλαία, η Tikun Olam ανάπτυξε μία εκδοχή του φυτού της κάνναβης που υπόσχεται να αλλάξει οριστικά την εικόνα που έχουν για αυτήν οι απλοί άνθρωποι.

Η φαρμακευτική χρήση του συγκεκριμένου υβρίδιου, του Avidekel, αξιοποιεί μία σειρά από τις 60 και πλέον δραστικές ουσίες που διαθέτει, όπως -κυρίως- την κανναβιδιόλη ή CBD, η οποία έχει σημαντικά αντιφλεγμονώδη χαρακτηριστικά.

Αντίθετα, από το φυτό απουσιάζει η τετραϋδροκανναβινόλη ή TΗC, υπεύθυνη για τα... ανεπιθύμητα ψυχότροπα αποτελέσματα που επιζητούν οι χρήστες.

«Μερικές φορές το να "γίνει" κανείς δεν είναι αυτό που χρειάζεται. Μερικές φορές είναι ανεπιθύμητη παρενέργεια. Για κάποιους δεν είναι καν ευχάριστο», λέει ο Ζακ Κλάικ, επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης του συγκεκριμένου υβριδίου. «Φυτά με CBD απαντώνται σε διάφορες περιοχές του κόσμου», όπως σημειώνει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.