Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Αυτή είναι η πιο υγιεινή πίτσα στον κόσμο!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ισχυρίζεται ότι έκανε πραγματικότητα, την πιο διατροφικά ισορροπημένη πίτσα στον κόσμο! Και δεν πρόκειται για διάσημο σεφ, αλλά για τον καθηγητή Mike Lean, του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης, που υποστηρίζει ότι η δική του πίτσα, μπορεί να καταναλωθεί τρεις φορές την ημέρα και κάθε ημέρα!

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η πίτσα καλύπτει το 30% των ημερησίων αναγκών ενός ενήλικα σε βιταμίνες και ανόργανα συστατικά, καθώς και το 1/3 της συνιστώμενης ποσότητας θερμίδων, πρωτεϊνών και υδατανθράκων.

Ο ίδιος δηλώνει για το δημιούργημά του: “Με μια έρευνα στην αγορά ανακάλυψα ότι το φύκι είναι ένα πολύ ενδιαφέρον υλικό για τη ζύμη, και το χρησιμοποιήσαμε για να μειώσουμε το επίπεδο του αλατιού. Η περιεκτικότητα σε νάτριο για το φύκι είναι μόλις 3.5% σε σύγκριση με το 40% του αλατιού, ενώ περιλαμβάνει ιώδιο, βιταμίνη B12 κ.ά. Επίσης, η γεύση του είναι εξαιρετική”.

Η συγκεκριμένη πίτσα περιέχει σάλτσα τομάτας, κόκκινο πιπέρι για περισσότερη βιταμίνη C, κάλιο, φυλλικό οξύ και βιταμίνη A. Ο Mike Lean είπε ότι 100 δοκιμαστές τη βρήκαν ισάξια ή καλύτερη από τις υπόλοιπες κατεψυγμένες πίτσες της αγοράς. Η πώληση της νέας και υγιεινής πίτσας, θα ξεκινήσει φέτος στα supermarkets της Αγγλίας.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.