Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Συμβουλές για δροσιά το καλοκαίρι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Κρατήστε δροσερό το σπίτι σας και επιλέξτε φωτεινά χρώματα στα ρούχα.

Αν είστε μεταξύ αυτών που υποφέρετε από τη ζέστη καλό θα ήταν να ακολουθήσετε τις εξής συμβουλές. Επιλέξτε την κατάλληλη διατροφή, το σωστό χρώμα στα ρούχα, καθώς και τα κατάλληλα ροφήματα για το καλοκαίρι.

1. Κατάλληλη διατροφή

Συνηθίστε τώρα το καλοκαίρι να τρώτε λίγο και συχνά, για να διευκολύνετε έτσι την πέψη, η οποία για να ολοκληρωθεί παράγει θερμότητα. Στα συχνά και μικρά γεύματά σας στη διάρκεια της ημέρας μην ξεχνάτε να συμπεριλαμβάνετε, κάθε φορά, ένα φρέσκο φρούτο ή λαχανικό.

Προτιμάτε τα χυμώδη φρούτα και λαχανικά, που περιέχουν πολύ νερό, όπως το πεπόνι, το καρπούζι, τα αγγούρια, οι ντομάτες κ.ά., καθώς και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, π.χ., γιαούρτι.

2. Ένα φλιτζάνι παγωμένο τσάι

Θα σας δροσίσει αμέσως, ενώ η φρεσκάδα του θα διαρκέσει αρκετά. Μπορείτε να προσθέσετε στο παγωμένο τσάι σας για περισσότερη δροσιά και μερικά φυλλαράκια μέντας, η οποία έχει δροσιστικές ιδιότητες.

3. Μεσημεριανή σιέστα

Την περίοδο του καλοκαιριού πρέπει να γνωρίζετε ότι η δραστηριότητα ζεσταίνει, ενώ η ξεκούραση δροσίζει. Γι’ αυτό καλό είναι να ξεκουράζεστε όταν κάνει πολλή ζέστη.

Αν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε το μεσημέρι, καλό θα είναι να ξαπλώνετε απλώς για να διαβάσετε κάτι. Το βασικότερο είναι να δουλεύουν όσο λιγότεροι μυς γίνεται, ώστε να μην παράγεται ενέργεια και θερμαίνεται το σώμα σας.

4. Τακτικά ντους

Τα συχνά ντους είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αντιμετωπίζετε τη ζέστη. Προσέχετε ώστε η θερμοκρασία του νερού να είναι περίπου 5 βαθμούς κάτω από τη θερμοκρασία του σώματός σας. Εστιάζετε στα πόδια, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στα γόνατα, καθώς επίσης στον αυχένα και στα αντιβράχια.

5. Δροσερό σπίτι

Φροντίστε να «κλείνετε» τη ζέστη έξω! Πώς; Ανοίγοντας τα παράθυρα του σπιτιού σας νωρίς το πρωί για να αερίζετε το χώρο και κλείνοντάς τα το μεσημέρι, που κάνει πολλή ζέστη. Ανοίξτε ξανά τα παράθυρά σας όταν πέσει ο ήλιος.

6. Δροσιά από τα φυτά

Αν έχετε κήπο, ποτίζετε το γκαζόν πριν από τις 10 το πρωί. Ποτίζετε τα φυτά των εσωτερικών χώρων και των μπαλκονιών σας ψεκάζοντας τα φύλλα και το χώμα. Με την εξάτμισή του το νερό δροσίζει το χώρο.
Επαναλαμβάνετε τον ψεκασμό το βράδυ, για να διώχνετε τη ζέστη της μέρας.

7. Τζελ και νερό

Το καλοκαίρι να προτιμάτε προϊόντα περιποίησης υγρά ή τζελ και όχι κρέμες ή λάδια, γιατί η λιπαρότητα δίνει αίσθηση θερμότητας.

8. Σταγόνες δροσιάς

Τις ημέρες που έχει καύσωνα να έχετε πάντα μαζί σας ένα σπρέι με νερό και να ψεκάζετε με αυτό κάθε τόσο το δέρμα σας για άμεση φρεσκάδα.Επίσης, κάντε ποδόλουτρα σε δροσερό νερό ή ψεκάζετε τα πόδια σας με ένα δροσιστικό σπρέι.

9. Φωτεινά χρώματα

Το καλοκαίρι προτιμάτε τα ανοιχτόχρωμα και φωτεινά χρώματα και κυρίως το λευκό, αφού τα σκούρα και ιδιαίτερα το μαύρο χρώμα τραβάνε τη ζέστη.Ποια χρώματα να προτιμάτε; Το άσπρο, το κίτρινο, το μπλε ή το ροζ, καθώς είναι χρώματα που διώχνουν τη ζέστη. Διαλέγετε ρούχα από βαμβάκι ή λινό, άνετα και ευρύχωρα, ώστε να μην κολλάνε πάνω σας, αλλά να δημιουργούν με την κίνηση μικρά ρεύματα αέρα που θα σας δροσίζουν.


Πηγή: http//www.belife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.