Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Έδιναν πλαστά πιστοποιητικά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ της Real News, για την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών δυσλεξίας, μετά την εξάρθρωση κυκλώματος από την Οικονομική Αστυνομία.
Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα η Real News, αποκαλύπτοντας τις έρευνες του Υπουργείου Παιδείας μετά από πλήθος καταγγελιών για παραποίηση πιστοποιητικών δυσλεξίας από ιατροπαιδαγωγικά κέντρα, προκειμένου οι υποψήφιοι για εισαγωγή σε τριτοβάθμια εκπαίδευση να εξετάζονται προφορικά στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Οι έρευνες ξεκίνησαν τον περασμένο Οκτώβριο, μετά τον εντοπισμό ενός πλαστού πιστοποιητικού δυσλεξίας, το οποίο είχε εκδοθεί από το Νοσοκομείο ''Παίδων Πεντέλης''.
Ως εγκέφαλος του κυκλώματος φέρεται να είναι η 73χρονη συνταξιούχος του Σισμανόγλειου νοσοκομείου, η οποία διατηρεί ένα κέντρο λογοθεραπείας.
Η 73χρονη, σε συνεργασία με δύο εργαζόμενες του νοσοκομείου ''Παίδων Πεντέλης'', φέρεται να πλαστογραφούσαν πιστοποιητικά δυσλεξίας και να τα πουλούσαν έναντι 300-900 ευρώ ή να τα παρείχαν δωρεάν στους πελάτες της επιχείρησης.
Από τις μέχρι τώρα έρευνες, έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 121 πλαστά δικαιολογητικά, τα οποία κατατέθηκαν σε σχολεία στη Λέρο, στη Μυτιλήνη και στην Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες συνεχίζονται για εντοπισμό και άλλων ανάλογων υποθέσεων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.