Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΟΓΑ: Οδηγίες για εισφορές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Οδηγίες για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών του β΄ εξαμήνου 2011, για τους υπηκόους τρίτων χωρών που εργάσθηκαν ως μετακλητοί για ορισμένο χρονικό διάστημα, παρέχει με εγκύκλιο που εξέδωσε ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ).

Με τον προηγούμενο νόμο, (Ν.3232/2004) οι εργοδότες έπρεπε να προκαταβάλουν εισφορές ενός τριμήνου για όλους τους υπηκόους τρίτων χωρών που μετακαλούσαν, ενώ οι υπόλοιπες εισφορές έπρεπε να εξοφληθούν μετά την εγγραφή των μετακλητών στα Μητρώα ασφαλισμένων του Κλάδου, με το ειδοποιητήριο που τους αποστέλλονταν από τον ΟΓΑ.

Μετά την εφαρμογή των διατάξεων, του νόμου 4018/2011, «Αναδιοργάνωση του συστήματος αδειοδότησης για τη διαμονή αλλοδαπών στη χώρα υπό όρους αυξημένης ασφάλειας», για τις περιπτώσεις των υπηκόων τρίτων χωρών που καλούνται να εργαστούν σαν εποχικοί, δηλαδή για διάστημα έως 6 μηνών, ο εργοδότης οφείλει να προκαταβάλει τις ασφαλιστικές εισφορές 2 μηνών, ενώ οι εισφορές για τον υπόλοιπο χρόνο μετάκλησης καταβάλλονται ανά δίμηνο.

Για τους αλιεργάτες που μετακαλούνται για 10 μήνες, με σχέση εξαρτημένης εργασίας, ο εργοδότης οφείλει να προκαταβάλει, τις ασφαλιστικές εισφορές που αντιστοιχούν σε 6 μήνες απασχόλησης. Το ποσό των εισφορών για τον υπόλοιπο χρόνο μετάκλησης, εξοφλείται μετά την εγγραφή του αλλοδαπού στα Μητρώα Ασφαλισμένων, με το ειδικό ειδοποιητήριο που αποστέλλεται από τον ΟΓΑ.

Για τους μετακλητούς αλλοδαπούς, οι οποίοι δεν είναι αλιεργάτες ή εποχικοί, εξακολουθούν να προκαταβάλλονται εισφορές ενός τριμήνου (εντός 10ημέρου από την είσοδο του αλλοδαπού στη χώρα και πριν από την υποβολή των απαιτούμενων για την ασφάλιση δικαιολογητικών). Οι ασφαλιστικές εισφορές για τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου απασχόλησης εξοφλούνται μετά την εγγραφή του αλλοδαπού στα Μητρώα Ασφαλισμένων με το ειδικό ειδοποιητήριο που αποστέλλεται από τον ΟΓΑ στον υπόχρεο εργοδότη κατά την αμέσως επόμενη της εγγραφής αποστολή ειδοποιήσεων.

Η πληρωμή των εισφορών γίνεται μόνο μέσω της Αγροτικής Τράπεζας με την προσκόμιση του ειδικού ειδοποιητηρίου.

Η προθεσμία για την πληρωμή των εισφορών του β΄ εξαμήνου 2011 λήγει στις 29//06/2012.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.