Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Δεν θα εκδίδουν βιβλιάριο οι εργαζόμενοι στην εστίαση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Το βιβλιάριο υγείας αντικαθίσταται με πιστοποιητικό.

Αλλάζει ο τρόπος πιστοποίησης της υγείας σε εργαζομένους επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος, σύμφωνα με τη διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη διεύθυνση, καταργείται η υποχρέωση έκδοσης βιβλιαρίου υγείας και αντικαθίσταται από έκδοση πιστοποιητικού υγείας, το οποίο εκδίδεται από οποιοδήποτε ιατρό του Δημοσίου, ασφαλιστικού οργανισμού ή ιατρού με ιδιωτικό ιατρείο σε όλη την επικράτεια με ειδικότητα παθολόγου, γενικού ιατρού ή ιατρού εργασίας αν διαθέτει η επιχείρηση.

Η πραγματοποίηση των εξετάσεων μπορεί να γίνει σε όλα τα κατάλληλα εργαστήρια δημόσια ή ιδιωτικά, ενώ τα πιστοποιητικά υγείας θα ισχύουν για πέντε έτη πλην των εργαζομένων σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς που ισχύει για δύο έτη.

Σχετική ανακοίνωση της διεύθυνσης Υγείας αναφέρει πως «Τα πιστοποιητικά υγείας θα φυλάσσονται στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και θα επιδεικνύονται όταν ζητούνται από τα αρμόδια όργανα υγειονομικού ελέγχου, τα δε ατομικά βιβλιάρια υγείας τα οποία έχουν ήδη εκδοθεί ισχύουν κανονικά έως την ημερομηνία λήξης τους».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.