Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

«Φυλακισμένοι» ανάπηροι – δεν έχουν πρόσβαση σε πολλά γήπεδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Έκθεση κόλαφος της Επιτρόπου Διοικήσεως για την προσβασιμότητα των ατόμων με κινητικά προβλήματα στα γήπεδα της Κύπρου.


Οι περισσότερες εγκαταστάσεις είναι παρανόμως εχθρικές για τα ΑΜΕΑ, προκαλώντας την περιθωριοποίησή τους. «Δυστυχώς τα γήπεδά μας έχουν σχεδιαστεί και έχουν κατασκευαστεί χωρίς να ληφθούν υπόψιν οι ανάγκες των ατόμων με αναπηρίες εκτός σε κάποιο βαθμό από το ΓΣΠ που είναι το πιο νέο γήπεδο και υπάρχει στοιχειώδης προσβασιμότητα», αναφέρει ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Παραπληγικών, Δημήτρης Λαμπριανίδης.
Στα λιγοστα γήπεδα που διαθέτουν χώρους στάθμευσης αναπήρων, οι χώροι αυτοί, καταλαμβάνονται συνήθως από μή δικαιούχους. Κανείς, επίσης, δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των ΑΜΕΑ σε περίπτωση έκτακτης εκκένωσης γηπέδου.

Εν έτει 2012 τα περισσότερα γήπεδα της Κύπρου δεν είναι προσβάσιμα.

Σχετική έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως που έγινε κατόπιν καταγγελίας αθλητικού συντάκτη με κινητικά προβλήματα, καταδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος.

Τα γήπεδα, Αμμόχωστος της ΝΕΑΣ Σαλαμίνας, ΓΣΖ, Τάσος Μάρκου Παραλιμνίου, Δασάκι Άχνας και Παφιακό Στάδιο δεν έχουν καμία πρόνοια για τα άτομα με αναπηρία.. ενώ στα υπόλοιπα υπάρχουν μόνο στοιχειώδεις ρυθμίσεις.

Πολιτεία αλλά και οι ίδιοι οι φίλαθλοι δεν είναι άμοιροι ευθυνών.

Στο μεταξύ, με αφορμή την Ευρωπαϊκή μέρα Τροχοκαθίσματος, το προσεχές Σάββατο, διοργανώνεται εκστρατεία σε δεκάδες ευρωπαϊκές πόλεις, μεταξύ τους και η Λευκωσία, με σκοπό την βελτίωση της προσβασιμότητας των ανθρώπων με αναπηρίες.

Tην εκδήλωση στηρίζει το Κίνημα Οικολόγων.


Πηγή: http://www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.