Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Η κυστική ίνωση «χωρίζει» δίδυμα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Τα κρατούν μακριά για να μην κολλήσουν κάτι το ένα από το άλλο.

Ο Alexander και η Isobel είναι δίδυμα και τους αρέσει πολύ να περνούν χρόνο παρέα. Δυστυχώς όμως αναγκάζονται να μένουν συχνά μακριά προκειμένου να μην μεταδώσουν ο ένας από τον άλλο λοιμώξεις που μπορούν να αποβούν μοιραίες.

Η μητέρα τους Zoe Elliott αναγκάζεται να τους χωρίζει επειδή και οι δύο πάσχουν από κυστική ίνωση, που σημαίνει πως είναι επιρρεπή στο να κολλούν λοιμώξεις. Οπότε όταν αρρωσταίνει ο ένας, κρατούν τον άλλο μακριά.

Η κληρονομική πάθηση επηρεάζει τα εσωτερικά όργανα κυρίως τους πνεύμονες και το πεπτικό σύστημα, καλύπτοντάς τα με βλέννα που φράσσει τους πόρους.


«Σε έναν ιδανικό κόσμο τα δίδυμα δεν θα μοιράζονταν καν το ίδιο σπίτι για το φόβο των μολύνσεων», λέει η μητέρα τους.

«Οι άνθρωποι με κυστική ίνωση πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί». Όταν ένα από τα δυο αρρωσταίνει δεν μπορούν να φιληθούν ή να μοιραστούν ό,τιδήποτε από τα πράγματα που χρησιμοποιούν ή τα παιχνίδια τους. «Έχουμε μία αυστηρή ρουτίνα για να διασφαλίσουμε πως θα πάρουν τα φάρμακά τους και θα κάνουν φυσιοθεραπεία».

Οι άνθρωποι με κυστική ίνωση δεν απορροφούν εύκολα το φαγητό καθώς το πεπτικό σύστημα μπλοκάρει από βλέννα, έτσι τα δίδυμα έχουν μία πλούσια σε θερμίδες διατροφή.

Ούτε η Zoe ούτε ο άνδρας της Steve ήξεραν πως ήταν φορείς της νόσου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.