Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Εργατικό ατύχημα ο τραυματισμός στον χώρο εργασίας εκτός ωραρίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε εφετειακή απόφαση που είχε επιδικάσει σε 36χρονο εργαζόμενο το ποσό των 40.000 ευρώ, ως χρηματική ικανοποίηση, για την ηθική βλάβη που υπέστη λόγω εργατικού ατυχήματος (αναπηρία 80%), το οποίο σημειώθηκε μεν στον περιβάλλοντα εργασιακό του χώρο, αλλά εκτός ωραρίου, όταν ο εργαζόμενος επιχείρησε να σώσει από πνιγμό ένα σκυλάκι.

Ειδικότερα, τον Φεβρουάριο του 2003 εργαζόμενος σε βιοτεχνία υποδημάτων στην περιοχή των Σερρών, μόλις σχόλασε πήγε να πάρει το αυτοκίνητό του το οποίο ήταν σταθμευμένο σε ειδικά στεγασμένο χώρο κοντά στο κτίριο της βιοτεχνίας.

Γύρω από το χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων υπήρχε αυλή με μπάζα τα οποία είχαν καλυφθεί με χώμα και φύλλα δένδρων, ενώ το έδαφος ήταν ανώμαλο, αλλά και επικίνδυνο καθώς είχαν αρχίσει να λιώνουν τα χιόνια των προηγούμενων ημερών.

Την ώρα που ο εργαζόμενος πλησίαζε το αυτοκίνητό του, αντελήφθη ότι ένα σκυλάκι, το οποίο ήταν δεμένο με λουρί σε απόσταση 5 μέτρων, κινδύνευε να πνιγεί επειδή το λουρί είχε τυλιχθεί γύρω από το λαιμό του και το έσφιγγε. Βιαστικά, ο εργαζόμενος πήγε να το ελευθερώσει, αλλά λόγω της κατάστασης του εδάφους και της ολισθηρότητας γλίστρησε και έπεσε με την πλάτη στο έδαφος και κτύπησε την πλάτη του στα μπάζα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.