Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Δικαίωση υπερχρεωμένου επαγγελματία στην Κρήτη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ήρθε σε συμβιβασμό με δύο από τις πιστώτριες τράπεζες.

Μία ημέρα μετά την είδηση για το «κούρεμα» χρέους ιδιώτη κατά 40%, μετά από απόφαση του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου, μία νέα απόφαση, του Ειρηνοδικείου Χανίων αυτή τη φορά, δικαιώνει υπερχρεωμένο επαγγελματία σε χωριό του νομού Χανίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ο υπερχρεωμένος δανειολήπτης κατέθεσε αίτηση στο Ειρηνοδικείο Χανίων διότι χρωστούσε σε τρεις τράπεζες και τα χρέη του προέρχονται από την επαγγελματική του δραστηριότητα και είναι κατά κύριο λόγο στεγαστικά, με εγγυητή αυτόν. Πέτυχε παρά την έλλειψη συναίνεσης της δεύτερης τράπεζας η αίτησή του να γίνει δεκτή από το Ειρηνοδικείο Χανίων και ήρθε σε συναίνεση με τις άλλες δύο πιστώτριες τράπεζες. Με την απόφαση του Ειρηνοδικείου, το δικαστήριο θεωρεί ότι επήλθε μεταξύ των διαδίκων συμβιβασμός και επικύρωσε το περιεχόμενο στην αίτηση-σχέδιο διευθέτησης των οφειλών και έτσι, πλέον, θεωρείται ότι ανακλήθηκε η ένδικη αίτηση για την απαλλαγή από τα χρέη.

Στο μεταξύ, προσωρινή διαταγή με αντικείμενο τη διατήρηση της υπάρχουσας νομικής και πραγματικής κατάστασης της κινητής και ακίνητης περιουσίας οφειλέτιδας και μέλους της Μοτοσυκλετικής Ένωσης Καταναλωτών –ΜΟΤΕΚ– εκδόθηκε από το Ειρηνοδικείο Αθηνών.

Όπως σημειώνει η οργάνωση των καταναλωτών, η προστασία αυτή ισχύει μέχρι τη συζήτηση της κύριας υποθέσεως, η οποία έχει προσδιοριστεί για το έτος 2014, ενώ κρίθηκε από το Δικαστήριο ότι για την έκδοση της προσωρινής διαταγής αρκεί η ύπαρξη εξώδικων οχλήσεων χωρίς να είναι αναγκαία η επίδοση διαταγής πληρωμής.

Η ΜΟΤΕΚ χαιρετίζει την απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών και σημειώνει ότι «με εξειδικευμένες γνώσεις και σωστή προετοιμασία της εκάστοτε υπόθεσης είναι δυνατή η πλήρης προστασία τους απέναντι στους πιστωτές και στις πρακτικές τους».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.