Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Το γρηγορότερο μέσο δημόσιας μεταφοράς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.



Θα κάνει το γύρο του κόσμου σε έξι ώρες!
Μια ομάδα σχεδιαστών παρουσίασε ένα επαναστατικό μέσο δημόσιας μεταφοράς, το οποίο θα είναι σε θέση να μεταφέρει επιβάτες από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη, με διάρκεια ταξιδιού μόλις τρία τέταρτα της ώρας!

Πρόκειται για το Evacuated Tube Transport (ETT), το οποίο κινείται χωρίς τριβές και σύμφωνα με τους σχεδιαστές του είναι ασφαλέστερο, φθηνότερο και αρκετά πιο αθόρυβο από τα τρένα και τα αεροπλάνα.

Κάθε βαγόνι-σωλήνας περιέχει έξι θέσεις και μπορεί να φθάσει τη πρωτοφανή ταχύτητα των 6.500 χμ/ώ, χρησιμοποιώντας μάλιστα λιγότερη ενέργεια από τις συμβατικές μεθόδους μεταφοράς.

Με λίγα λόγια, οι επιβάτες θα πραγματοποιούν το ταξίδι Νέα Υόρκη-Λος Άντζελες σε 45 λεπτά, Νέα Υόρκη-Κίνα σε μόλις δύο ώρες, ενώ ο γύρος του κόσμου θα πραγματοποιείται σε έξι ώρες.

Οι σχεδιαστές του EET ισχυρίζονται ότι η κατασκευή του υπολογίζεται μόλις στο ένα τέταρτο του κόστους των αυτοκινητόδρομων και στο ένα δέκατο των εθνικών οδών.

Επιπλέον, η ομάδα τονίζει ότι, παρά τις υψηλές ταχύτητες, οι επιβάτες θα υπόκεινται σε μηδαμινές δυνάμεις G, αν και ακόμα δεν έχουν αιτιολογήσει το γιατί.

Η εμπορική ονομασία «Evacuated Tube Transport» επινοήθηκε από τον μηχανολόγο μηχανικό Daryl Oster, το 1997. Έκτοτε έχει συγκεντρώσει μια αξιόπιστη ομάδα και συνεχώς αναπτύσσει τη καινοτομική ιδέα του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.