Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Πώς φτιάχτηκε το οικολογικό σπίτι των 3.400 ευρώ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Η κατοικία του Σάιμον Ντέηλ βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με το περιβάλλον.

O Ουαλλός Σάιμον Ντέηλ, κατασκεύασε μέσα σε τέσσερις μήνες ένα φιλικό προς το περιβάλλον σπίτι με κόστος 3.400 ευρώ.

Το σπίτι που μοιάζει με σπίτι των Χόμπιτ από τον μαγικό κόσμο του Τόλκιν είναι μια οικολογική κατοικία που βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με το περιβάλλον.

Πώς όμως κατασκευάστηκε;


Τα βασικά εργαλεία που χρειάστηκαν ήταν πριόνι, σφυρί και καλέμι. Όπως αναφέρει ο Σάιμον Ντέηλ, ο ίδιος δεν έχει ιδιαίτερη εμπειρία στις κατασκευές, καθώς ούτε οικοδόμος είναι ούτε ξυλουργός και υποστηρίζει πως τέτοιου είδους κατασκευές μπορούν να πραγματοποιηθούν από τον οποιονδήποτε.

Όπως λέει χαρακτηριστικά ο Ντέηλ οι μόνες σχετικές δεξιότητες που είχε ήταν η αρτιμέλειά του, η πίστη στον εαυτό του, η υπομονή και μερικοί φίλοι που τον βοήθησαν με τα βαριά υλικά.

Το πρώτο βημα ήταν ο καθαρισμός και το ίσιωμα του εδάφους στο σημείο που χτίστηκε το σπίτι. Στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν οι κορμοί 30 μικρών δέντρων για την κατασκευή του σκελετού. Ο τοίχος στηρίχθηκε σε πέτρες από προηγούμενο κτίσμα και από τον περιβάλλοντα χώρο, οι οποίες ασβεστώθηκαν για καλύτερη μόνωση

Στο πάτωμα τοποθετήθηκαν ξύλινες σανίδες και στην οροφή βαμβάκι, δέματα από άχυρο και πλαστικό για την μόνωση. Στην πρόσοψη τοποθετήθηκαν παράθυρα.

Όπως αναφέρει ο Ντέηλ, η κοινωνία μας στηρίζεται σχεδόν εξολοκλήρου στην εκμετάλλευση ορυκτών καυσίμων με αποτέλεσμα ο πλανήτης να κινδυνεύει με οικολογική καταστροφή.

Η αναστροφή της κατάστασης προϋποθέτει την ανάπτυξη υποδομών και δεξιοτήτων που θα επιτρέψουν έναν αυτόνομο τρόπο ζωής.

Όπως αναφέρει, η κατοικία του έχει ελάχιστο περιβαλλοντικό αντίκτυπο και εντάσσεται στον τρόπο ζωής που προστάζει η φιλοσοφία της περμακουλτούρας: αρμονική συνύπαρξη με το φυσικό περιβάλλον και χρήση απλών τεχνολογιών.


Πηγή: http://www.econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.