Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Συμπολίτες μας δυσκολεύονται να αγοράσουν τρόφιμα!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Στοιχεία σοκ για τη δυστυχία των Ελλήνων.

«Οι Έλληνες πλέον δεν έχουν αρκετά χρήματα. Με δυσκολία πηγαίνουν στο σούπερ μάρκετ για να αγοράσουν τα απαραίτητα. Τις περισσότερες φορές προτιμούν μάλιστα τα πιο φθηνά προϊόντα για να εξοικονομήσουν χρήματα. Όχι όμως ότι τα καταφέρνουν», λέει στο newsbeast.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδας, Μιχάλης Τσιφάκης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τους τελευταίους μήνες η κατάσταση στην αγορά είναι άκρως δραματική. Νοικοκυριά που πριν χρόνια επιβίωναν σήμερα δυσκολεύονται μέχρι και τρόφιμα να αγοράσουν. Άλλωστε, όπως λένε, με δεδομένες τις περικοπές που έχουν γίνει σε μισθούς και συντάξεις (και φυσικά αυτές που αναμένεται να γίνουν τον επόμενο μήνα), πλέον, δεν τους μένει ευρώ όχι για να βάλουν στην άκρη αλλά για να ψωνίσουν. Και βέβαια εδώ πρέπει να προστεθούν και τα μεγάλα ποσοστά ανέργων που δεν έχουν ένα μηνιαίο εισόδημα για να κάνουν κάποιες αγορές.

«Δεν ξέρουμε που θα πάει πια αυτή η κατάσταση. Διαρκώς οι τιμές των τροφίμων αυξάνονται και οι μισθοί μειώνονται», υποστηρίζει ο κ. Τσιφάκης. Και δεν είναι τυχαίο ότι οι επισκέπτες στα συσσίτια έχουν αυξηθεί σε ποσοστό 20% - 30% τους τελευταίους μήνες.

Βέβαια, τα προβλήματα των Ελλήνων φαίνονται και από στοιχεία έρευνας που δείχνει ότι ένας στους δύο (δηλαδή περίπου το 51%) αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να βρεθούν χωρίς δουλειά τους επόμενους δώδεκα μήνες. Το 80% των ερωτηθέντων πιστεύει μάλιστα ότι εάν βρεθεί εκτός του χώρου εργασίας του, δύσκολα θα ξαναβρεί δουλειά.

Και το πιο χαρακτηριστικό των προβλημάτων τους είναι ότι περίπου ένας στους δύο (δηλαδή ένα ποσοστό της τάξης του 45%) βρέθηκε στο σημείο να μη μπορεί να αγοράσει τρόφιμα ή να πληρώσει τους λογαριασμούς.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που δεν έχουν εφαρμοστεί ακόμη τα νέα μέτρα του Ιουνίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.