Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Κινέττα: Ράμπα πρόσβασης ΑΜΕΑ στη θάλασσα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Με το σύνθημα, «Δικαίωμα στη θάλασσα έχουν και τα άτομα με κινητικά προβλήματα» η Περιφερειακή ενότητα Δυτικής Αττικής με πολιτικό επικεφαλής την αντιπεριφερειάρχη Σταυρούλα Δήμουεξασφάλισε την εγκατάσταση ειδικής ράμπας πρόσβασης στη θάλασσα ατόμων με αναπηρία στην παραλία της Κινέττας από το τρέχον έτος.

Η θετική εμπειρία από την τοποθέτηση τέτοιου είδους ράμπας στην παραλία του Αλεποχωρίου τον Αύγουστο του 2011 έδωσε την αφορμή την Αντιπεριφερειάρχη να προβεί σε αυτήν την ενέργεια. Η συγκεκριμένη εγκατάσταση ήταν προϊόν συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Μεγαρέων και ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου Πατρών υπό τον καθηγητή κ. Βασίλειο Κωστόπουλο

Το καλοκαίρι του 2012 ακόμα περισσότεροι συνάνθρωποί μας με κινητική αναπηρία θα μπορούν αξιοπρεπώς, διαθέτοντας αυτονομία, να απολαμβάνουν τα θαλάσσια μπάνια τους, τα οποία πολλές φορές είναι απαραίτητα ακόμα και για την ίδια την υγεία τους.

Η ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑ ΤΗΣ ΡΑΜΠΑΣ
Ο μηχανισμός / διάταξη για την αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα αποτελεί παγκόσμια κατοχυρωμένη ευρεσιτεχνία της παραπάνω ομάδας πανεπιστημιακών και μέχρι το τέλος του καλοκαιριού 2011 υπήρχαν 5 εγκαταστάσεις οι οποίες λειτουργούσαν Αττική, στην Αχαΐα και στην Πάφο .
Αποτελείται από ράμπα πρόσβασης μήκους περίπου 15 μέτρων, κάθισμα κινούμενο με ηλεκτρικό ρεύμα – το οποίο λαμβάνεται από την ηλιακή ακτινοβολία και συλλέγεται σε μπαταρία – και αδιάβροχο τηλεχειριστήριο.


Πηγή: http://www.megaraonair.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.