Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Γιορτάστε την Αποκριά στην Αθήνα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Τι θα συμβεί στην πρωτεύουσα το σαββατοκύριακο 25-26 Φεβρουαρίου.

Σε αποκριάτικους ρυθμούς θα μπει η Αθήνα το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς 25 και 26 Φεβρουαρίου, όπου στα στενά της Πλάκας, θα αναβιώσει το πατροπαράδοτο καρναβάλι. Καντάδες, γαϊτανάκι, μπουλούκι καρναβαλιστών και πολλά παραδοσιακά αθηναϊκά έθιμα σε πολλές άλλες περιοχές θα συνθέσουν ένα μοναδικό εορταστικό κλίμα για όλες τις ηλικίες.

Η πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων Παναγιώτα Ψαράκη μιλώντας για τις φετινές εκδηλώσεις, δήλωσε:

«Η ανταπόκριση των Αθηναίων στο κάλεσμα του δήμου Αθηναίων για τη φετινή αποκριά ήταν θερμή και αυτό συνιστά την καλύτερη επιβεβαίωση για την προσπάθειά μας, δίνοντάς μας δύναμη να συνεχίσουμε και τις υπόλοιπες μέρες, όπου θα αναβιώσουμε το πλακιώτικο καρναβάλι και περιμένουμε όλο τον κόσμο να διασκεδάσει μαζί μας, φεύγοντας για λίγο από την καθημερινότητά του».

Έτσι, το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 17.00 στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Ακροπόλεως η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων θα ερμηνεύσει κλασικές καντάδες και οπερέτες.

Στις 17.00 η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων με ρυθμούς Latin θα βρίσκεται στην πλατεία Μοναστηρακίου, ενώ στις 19.00 οι «Μορφές Έκφρασης» κατεβαίνουν στη Διαδρομή της Πλάκας με καρναβαλικά δρώμενα και γαϊτανάκι.

Στις 20.00 όποιος βρεθεί στην Πλατεία Μοναστηρακίου θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει κουβανέζικη μουσική και χορό.

Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στις 13.00 η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων σε ρυθμούς Latin θα βρίσκεται απέναντι από τον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Θησείο, ενώ την ίδια ώρα η Big Band του Δήμου Αθηναίων θα παίξει στην Πλατεία Μοναστηρακίου.

Το βράδυ στις 19:00 οι «Μορφές Έκφρασης» κατεβαίνουν, εκ νέου, στη Διαδρομή της Πλάκας με καρναβαλικά δρώμενα και γαϊτανάκι και στις 20:00, στην ίδια περιοχή, η μπάντα χάλκινων «Balkana mama» θα ζωντανέψει το πλακιώτικο καρναβάλι με αποκριάτικους ρυθμούς και με μπουλούκι καρναβαλιστών.

Σημειώνεται ότι μαζί με το αποκριάτικο γλέντι που προσφέρει ο δήμος Αθηναίων, οι καταστηματάρχες της Πλάκας προσφέρουν αποκριάτικο πιάτο με το κρασί του στην τιμή των 4.50 ευρώ.

Ο δήμος Αθηναίων θα κλείσει τον κύκλο της αποκριάς την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου με τα καθιερωμένα κούλουμα σε δύο σημεία της πόλης:

Στο Λόφο του Φιλοπάππου όπου θα προσφερθούν φασολάδα, λαγάνες και ελιές υπό τους ήχους της μουσικής από το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του δήμου Αθηναίων με τη Νάντια Καραγιάννη και το Νίκο Καραγιάννη.

Στο Πάρκο ΚΑΠΑΨ (Τριφυλλίας και Λάμψα - Αμπελόκηποι), το πέταγμα του αετού θα συνοδευτεί από παραδοσιακό γλέντι σε συνεργασία με την 7η Δημοτική Κοινότητα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αμπελοκήπων.

Υπενθυμίζεται ότι η Διαδρομή Πλάκας είναι η εξής:

Μετρό Ακροπόλεως - Σέλλευ - Βύρωνος - Πλ. Αγ. Αικατερίνης - Πλ. Φιλομούσου - Κυδαθηναίων - Αδριανού - Τριπόδων - Φλέσσα (αριστερά) Λυσίου - Μάρκου Αυρηλίου (Αέρηδες) - Αδριανού έως την Πλ. Μοναστηρακίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.