Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Καταλαμβάνουν παράνομα θέσεις ΑμεΑ!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Ποια είναι η εικόνα του κυκλοφοριακού στην πόλη των Τρικάλων σύμφωνα με την προϊσταμένη της δημοτικής αστυνομίας.


Μοτό: Αρκετοί είναι και όσοι θέλουν να μπει μια τάξη στο κυκλοφοριακό και να εφαρμόζονται οι νόμοι στο ακέραιο.

Στην πόλη μας, όπως και σε όλη τη χώρα, το μεγαλύτερο ποσοστό όλων των διαδρομών γίνεται με αυτοκίνητο δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στις μετακινήσεις. Έτσι τα κύρια χαρακτηριστικά είναι η κυκλοφοριακή συμφόρηση, η κατάχρηση του δημόσιου χώρου, η απαξίωση των δημόσιων συγκοινωνιών, φαινόμενα αποκλεισμού ευπαθών κοινωνικών ομάδων (ΑμεΑ, τρίτη ηλικία , παιδιά, μητέρες με μικρά παιδιά κ.λ.π), αισθητική υποβάθμιση, αύξηση των ατυχημάτων με θύματα κυρίως πεζούς , ποδηλάτες και οδηγούς δικύκλων.

Έκρηξη
Στα Τρίκαλα, το κυκλοφοριακό έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις: η πολεοδομική δομή του κέντρου, που αντιμετωπίζει και τα σοβαρότερα προβλήματα, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον κυκλοφοριακό φόρτο που αναπτύσσεται στις εργάσιμες ώρες της μέρας. Το πρόβλημα επιτείνεται από την παντελή έλλειψη στρατηγικής μετακινήσεων στην πόλη και ανάλογου σχεδιασμού, τη διχοτόμηση του πολεοδομικού της ιστού από τη σιδηροδρομική γραμμή , τη χρόνια υστέρηση σε οδικά έργα υποδομής για την παράκαμψη της διερχόμενης κυκλοφορίας, το συγκεντρωτικό μοντέλο των διοικητικών υπηρεσιών και την έλλειψη κυκλοφοριακής αγωγής. Η κατάσταση είναι αφόρητη τις περισσότερες φορές αν και οι προσπάθειες που γίνονται από τη δημοτική αστυνομία είναι φιλότιμες.
Κατηγορίες
Υπάρχουν, τονίζει η κ. Κοντονάσιου, προϊσταμένη της δημοτικής αστυνομίας του δήμου Τρικκαίων, δύο κατηγορίες πολιτών. Η μία κατηγορία περιλαμβάνει όσους δεν τους ενδιαφέρει η νομοθεσία, παρκάρουν όπου να ‘ναι, χωρίς να υπολογίζουν τις επιπτώσεις από τέτοιες πρωτοβουλίες και πρακτικές. Και υπάρχει και η άλλη κατηγορία, η οποία αποτελείται από συμπολίτες οι οποίοι τους ενδιαφέρει η εφαρμογή της νομοθεσίας και συχνά καλούν τη δημοτική αστυνομία για την επιβολή της.

Παραβάσεις
Ωστόσο η ίδια δεν παραλείπει να τονίσει πως οι περισσότερες παραβάσεις, αφορούν θέσεις ΑμεΑ, οι οποίες καταλαμβάνονται παράνομα από πολλούς οδηγούς. Πάντως πολλοί είναι και οι πολίτες που επικαλούνται την τραγική οικονομική κρίση και δεν επιθυμούν να εξοφλήσουν τα πρόστιμα, αλλά εξίσου αρκετοί είναι και όσοι θέλουν να μπει μια τάξη στο κυκλοφοριακό και να εφαρμόζονται οι νόμοι στο ακέραιο.
Προσπαθούμε να είμαστε, διευκρινίζει η κ. Κοντονάσιου όσο γίνεται πιο επιεικείς με τους πολίτες γιατί και εμείς αναλογιζόμαστε την κρισιμότητα της οικονομικής κατάστασης. Πρέπει ωστόσο και οι πολίτες να δείξουν την ανάλογη υπευθυνότητα σε ένα τόσο σημαντικό θέμα που είναι το κυκλοφοριακό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.