Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Επιστολή Βουδούρη για την ενίσχυση της παροχής υπηρεσιών του Κ.Α.Φ.Κ.Α και του Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Εφιστά την προσοχή σε ορισμένες διατάξεις του Νομοσχεδίου «Ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης» που εγκυμονούν κίνδυνο υποβάθμισης των παροχών που καλούνται να προσφέρουν.

Επιστολή στους Βουλευτές Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κουσελά και Νάντια Γιαννακοπούλου απέστειλε σήμερα ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης με την οποία ζητά την στήριξη τους στα θέματα που σχετίζονται με το Κ.Α.Φ.Κ.Α και το Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ Μεσσηνίας.
Στην επιστολή του ο Οδυσσέας Βουδούρης .........

εφιστά την προσοχή σε ορισμένες διατάξεις του Νομοσχεδίου «Ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης» που εγκυμονούν κίνδυνο υποβάθμισης των παροχών που καλούνται να προσφέρουν το ΚΕΚΥΚΑμεΑ και το ΚΑΦΚΑ, στο Νομό Μεσσηνίας.

Αναλυτικά η επιστολή Βουδούρη στους δυο βουλευτές αναφέρει:

«Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Στην τελική μορφή του, το Νομοσχέδιο «Ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης» παρουσιάζει ορισμένες διατάξεις που εγκυμονούν κίνδυνο υποβάθμισης των παροχών που καλούνται να προσφέρουν το ΚΕΚΥΚΑμεΑ και το ΚΑΦΚΑ, στο Νομό Μεσσηνίας.

Ως βουλευτές Μεσσηνίας, ανήκοντας στην παράταξη που έδωσε καθοριστικούς αγώνες για την δημιουργία και τους σκοπούς του ΚΑΦΚΑ ως κέντρου αποκατάστασης και του ΚΕΚΥΚΑμεΑ ως θεσμού παροχής υπηρεσιών σε ΑμεΑ, έχουμε το χρέος να υπερασπιστούμε αυτή την παρακαταθήκη.

Προς την κατεύθυνση, αυτή προτείνω να υποστηρίξουμε από κοινού στην διαδικασία της ολομέλειας:

1. Τη συμπερίληψη στο σχέδιο νόμου του όρου «Ψυχοκοινωνική υποστήριξη», ονομάζοντας έτσι την ουσία της στήριξης προς τα άτομα με αναπηρία.

2. Τη θεσμοθέτηση της θέσης ενός υποδιοικητή για το ΚΑΦΚΑ και ενός υποδιοικητή για το ΚΕΚΥΚΑμεΑ, και όχι ενός απλού επιστημονικού υπεύθυνου, ώστε να αποφευχθεί η υποβάθμιση των δύο Κέντρων σε απλές νοσοκομειακές κλινικές. Επιπλέον, η πρόβλεψη της θέσης ενός επικεφαλής για δύο κέντρα, που δεν έχουν γεωγραφική εγγύτητα, δεν μπορεί να εξασφαλίσει την αποτελεσματική και εύρυθμη λειτουργία τους.

3. Την πρόβλεψη για κάλυψη από τα ασφαλιστικά ταμεία των παρεχόμενων υπηρεσιών, στα άτομα που απευθύνονται στα Κέντρα αυτά, ώστε να υπάρξει δια νόμου κατοχύρωση των εσόδων τους. Με σαφή εξαίρεση των υπηρεσιών ομαδικής ψυχοκοινωνικής στήριξης.

Ευελπιστώντας ότι οι προτάσεις αυτές θα τύχουν της κοινής υποστήριξής μας.

Με εκτίμηση.
Οδυσσέας Βουδούρης»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.