Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Έξαρση της ιλαράς στην Ευρώπη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Κινδυνεύουν κυρίως βρέφη, παιδιά και έφηβοι.

Να εντείνουν τα προγράμματα εμβολιασμού τους ώστε να σταματήσουν την εξάπλωση της ιλαράς και να πετύχουν το στόχο της εξάλειψης της μεταδοτικής αυτής ασθένειας ως το 2015, κάλεσε σήμερα τις ευρωπαϊκές χώρες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Μεταξύ του Ιανουαρίου και του Ιουλίου του 2011 καταγράφηκαν περισσότερες από 26.000 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις ιλαράς σε 40 από τις 56 ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό γραφείο του ΠΟΥ. Επιπλέον το 2011 αναφέρθηκαν εννέα περιπτώσεις θανάτων που συνδέονται με την ασθένεια, εκ των οποίων οι επτά αφορούσαν ανθρώπους μεγαλύτερους των 10 ετών.

«Η ιλαρά δεν είναι η αθώα ασθένεια που πολλοί πιστεύουν ότι είναι. Όπου μπορούμε να προλάβουμε τις ασθένειες και το θάνατο πρέπει να το κάνουμε», δήλωσε η περιφερειακή διευθύντρια του ΠΟΥ για την Ευρώπη Σουζάνα Τζακάμπ.

Η ασθένεια μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές, μεταξύ αυτών πνευμονία ή εγκεφαλίτιδα. Βρέφη, μικρά παιδιά και νεαροί άνθρωποι ηλικίας 15 με 29 ετών κινδυνεύουν περισσότερο από την ιλαρά.

Οι περισσότερες περιπτώσεις καταγράφονται στη δυτική Ευρώπη, με τη Γαλλία να είναι πρώτη στον κατάλογο με καταγεγραμμένες 14.000 περιπτώσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.