Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΑμεΑ: Μειωμένο ειδικό τέλος ακινήτων ή απαλλαγή μόνο με SMS

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Προσοχή: Καταληκτική ημερομηνία για την αποστολή, Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011.






Τα άτομα με αναπηρία - δικαιούχοι καταβολής μειωμένου έκτακτου ειδικού τέλους ακινήτων (0,50 € ανά τετραγωνικό) ή δικαιούχοι απαλλαγής, πρέπει να δηλώσουν με SMS πως είναι ΑμεΑ μέχρι την ερχόμενη Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011 ώστε να μπορέσουν να ασκήσουν το δικαίωμα.


Συγκεκριμένα, τα πρόσωπα που τυγχάνουν του μειωμένου τέλους ή της απαλλαγής βάσει της σχετικής εκδοθείσας εγκυκλίου πρέπει μέσα στις επόμενες τρεις μέρες να αποστείλουν γραπτό μήνυμα (sms) κινητής τηλεφωνίας στον αριθμό 54160 αναγράφοντας ΕΤΑ, τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου τους και τον αριθμό της παροχής τους διαχωριζόμενα με ένα κενό χαρακτήρα.


Κατόπιν αυτού, η Γ.Γ.Π.Σ., αφού επεξεργαστεί τα στοιχεία, θα απαντήσει σε όλα τα μηνύματα για το αποτέλεσμα της αίτησης με γραπτό μήνυμα (sms) είτε ότι η αίτηση έγινε δεκτή είτε ότι έχει απορριφθεί. Στη συνέχεια η Γ.Γ.Π.Σ. θα παραδώσει ηλεκτρονικό αρχείο στη Δ.Ε.Η. και στους εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος για τα πρόσωπα που απαλλάσσονται του ειδικού τέλους ή που δικαιούνται μειωμένο τέλους, με τον αντίστοιχο αριθμό παροχής.


Αν για οποιοδήποτε λόγο ο δικαιούχος δεν υποβάλει γραπτό μήνυμα μέχρι την ερχόμενη Κυριακή θα καταβάλει “κανονικά” την πρώτη δόση. Κατόπιν, έχει τη δυνατότητα με την ίδια διαδικασία να υποβάλει εκπρόθεσμα τα ζητούμενα στοιχεία μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2011. Εφόσον η αίτησή του εγκριθεί θα ληφθεί υπόψη στον πρώτο λογαριασμό που θα εκδοθεί από τη Δ.Ε.Η. μετά την έγκρισή της.




Πηγή: Εφημερίδα "Ελευθεροτυπία"


Το σχόλιό μας: Ήδη μερίμνησαν και έδωσαν παράταση για τις ειδικές ομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.