Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Αναστάλησαν όλα τα εθνικά πρωταθλήματα ΑμεΑ 2011 και όλες οι αθλητικές αποστολές στο εξωτερικό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Ημιθανής ελέω υποχρηματοδότησης ο ελληνικός παραολυμπιακός αθλητισμός.

Για «έγκλημα» μιλάει η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία ΑμεΑ προαναγγέλοντας κινητοποιήσεις.




Αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας ένα δεκάμηνο πριν τους παραολυμπιακούς στο Λονδίνο.
Αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας ένα δεκάμηνο πριν τους παραολυμπιακούς στο Λονδίνο.



Την ακύρωση όλων των εθνικών πρωταθλημάτων αθλητών με αναπηρία έως τα τέλη του 2011 και την ματαίωση των όλων των αθλητικών αποστολών στο εξωτερικό αποφάσισε η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία ΑμεΑ (ΕΑΟΜ ΑμεΑ), διαμαρτυρόμενη έντονα για την εξαιρετικά μειωμένη επιχορήγηση του 2011.


Η παραπάνω απόφαση είναι πρακτικά απόφαση “λουκέτου” για την ΕΑΟΜ ΑμεΑ (πρόκειται περί πολυ-ομοσπονδίας που έχει την ευθύνη προόδου 18 παραολυμπιακών αθλημάτων) αλλά και τον παραολυμπιακό αθλητισμό ευρύτερα. Το ύψος της μείωσης της επιχορήγησης ανέρχεται στο 50% της συμφωνημένης για φέτος επιχορήγησης, η οποία σημειωτέον ήταν σε αντίστοιχο ύψος μειωμένη σε σχέση με το περσινό ποσό.


Οι της Ομοσπονδίας προαναγγέλουν σειρά κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας το επόμενο χρονικό διάστημα, απαιτώντας στοιχειωδώς έντιμη μεταχείριση του ελληνικού παραολυμπιακού αθλητισμού 10 μόλις μήνες πριν από τους παραολυμπιακούς αγώνες. Στο στόχαστρο της ΕΑΟΜ ΑμεΑ έχει μπει και η ΟΠΑΠ Α.Ε. η οποία εξαίρεσε τον παραολυμπιακό αθλητισμό από την οικονομική ενίσχυση που φέτος προσέφερε στις αθλητικές ομοσπονδίες της χώρας. Συγκεκριμένα, σε προ ημερών επιστολή της Ομοσπονδίας προς τον κ. Γερουλάνο, γίνεται λόγος για “περίεργη αντιμετώπιση του αθλητικού αναπηρικού κινήματος από την ΟΠΑΠ Α.Ε. , καθώς δεν συμπεριέλαβε την Ε.Α.ΟΜ.ΑμεΑ - μια κατεξοχήν αθλητική ομοσπονδία - στην οικονομική ενίσχυση, ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ, προς τις αθλητικές ομοσπονδίες για προετοιμασία ενόψει Λονδίνου”.


“Ο παραολυμπιακός αθλητισμός στην χώρα μας απειλείται με αφάνιση” δηλώνουν καταληκτικά οι της ΕΑΟΜ ΑμεΑ ζητώντας από τους πάσης φύσεως αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το “έγκλημα” που διαπράττεται.




Πηγή: Εφημερίδα "Ελευθεροτυπία"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.