Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Μειώνει έως 50% τα Δημοτικά Τέλη ο Δήμος Σοφάδων Καρδίτσας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.




Ο Δήμος Σοφάδων, στο πλαίσιο εφαρμογής προγράμματος κοινωνικής πολιτικής, προχωράει σε μείωση των Δημοτικών Τελών.


Έπειτα από εισήγηση του Δημάρχου Μπάμπη Παπαδόπουλου, αποφασίστηκε ομόφωνα, από το Δημοτικό Συμβούλιο η μείωση των δημοτικών τελών σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δ. Σοφάδων.


Η μείωση των τελών νεκροταφείου, φωτισμού, καθαριότητας και ύδρευσης αφορά τις εξής κατηγορίες ευπαθών ομάδων:


1. σε ποσοστό 50% τα άτομα με Αναπηρίες (ΑΜΕΑ) που το ποσοστό αναπηρίας είναι μεγαλύτερο του 67%, τους πολύτεκνους και τους οικονομικά αδύνατους (άπορους)


2. και σε ποσοστό 30% τις τρίτεκνες οικογένειες, τις μονογονεϊκές οικογένειες, τους νεφροπαθείς και τις οικογένειες που έχουν μέλη ΑΜΕΑ με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.


Οι ανωτέρω πρέπει με την υποβολή της αίτησης στο Δήμο να προσκομίσουν τα νόμιμα και επίσημα δικαιολογητικά, με τα οποία θα αποδεικνύεται η ιδιότητα τους. Οι προϋποθέσεις που πρέπει να ισχύουν για όλες τις κατηγορίες είναι:


1. Οι ωφελούμενοι να είναι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Σοφάδων


2. Η μείωση τελών φωτισμού, καθαριότητας και ύδρευσης αφορά μόνο την πρώτη κατοικία


3. Οι πολύτεκνες, τρίτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες έχουν το δικαίωμα μείωσης των τελών μέχρι τη στιγμή που το μικρότερο παιδί της οικογένειας θα συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του ή το 25ο έτος εφόσον σπουδάζει.


4. Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα να μην υπερβαίνει:


• Τις 22.000 ευρώ για τις πολύτεκνες, τις τρίτεκνες, τις μονογονεϊκές οικογένειες, τις οικογένειες των νεφροπαθών και τις οικογένειες που έχουν μέλος ΑΜΕΑ προσαυξανόμενο κατά 2.000 ευρώ για κάθε παιδί της οικογένειας που δεν έχει ξεπεράσει το 18ο έτος της ηλικίας του ή το 25ο έτος στην περίπτωση που σπουδάζει.


• Τις 14.000 ευρώ για τα ΑΜΕΑ


• Τις 5.000 ευρώ για τους οικονομικά αδύνατους


Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε: «Βιώνουμε όλοι μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από παγκόσμια οικονομική αβεβαιότητα, από καταιγίδα περιστολής δημοσίων δαπανών, απ’ την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και δεδομένων, από γενικότερη παραγωγική και οικονομική ύφεση. Μέσα σ’ αυτό το οικονομικό περιβάλλον γινόμαστε όλοι μας, λιγότερο ή περισσότερο, μάρτυρες των δύσκολων οικονομικών μέτρων που επηρεάζουν αναπόφευκτα τον οικογενειακό προϋπολογισμό όλων μας. Οι οικονομικές αυτές δυσκολίες επηρεάζουν ασφαλώς και τους προϋπολογισμούς των Δήμων και συνεπώς και του Δήμου Σοφάδων.


Ζούμε όμως σε μια πολιτισμένη κοινωνία που έχει από χρόνια διαμορφωμένο έναν κώδικα αρχών και αξιών ο οποίος, μεταξύ των άλλων, προωθεί, επικροτεί και προτάσσει την αλληλέγγυα στάση προς εκείνες τις περιπτώσεις και τα τμήματα του πληθυσμού που πλήττονται περισσότερο απ’ τις παρούσες οικονομικές ανωμαλίες. Οφείλουμε λοιπόν, με βάση αυτόν τον κώδικα αξιών, με βάση το κοινωνικό πρόσωπο που πρέπει να δείχνει ο Δήμος μας, ιδιαίτερα αυτή την εποχή, να εξετάζουμε τις δυνατότητες συμπαράστασης που έχουμε απέναντι σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του τόπου μας. Αυτό αποτελεί δέσμευση αλλά και βασική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής».




Πηγή: http://www.trikalanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.