Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Δεν προορίζεται για κέντρο υποδοχής μεταναστών η Παιδόπολη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Διαβεβαιώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Τη διαβεβαίωση ότι η Παιδόπολη της Αγριάς δε θα χρησιμοποιηθεί ως Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών ή Κέντρο Κράτησης παράνομων αλλοδαπών, έδωσε στο βουλευτή Μαγνησίας του ΛΑΟΣ, Παύλο Μαρκάκη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.

Ο υπουργός απάντησε σε ερώτηση του βουλευτή για το θέμα της αξιοποίησης της Παιδόπολης, μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε από δηλώσεις αντιδημάρχου Βόλου, ότι φήμες ήθελαν το Υπουργείο να μετατρέπει το χώρο σε κέντρο υποδοχής ή κράτησης μεταναστών.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Παπουτσής, απαντώντας στον κ. Μαρκάκη, αναφέρει τα εξής: «Σας γνωρίζουμε ότι πρόσφατα (19-05-2011), ανακοινώθηκαν οι χώροι για τη δημιουργία Κέντρων Πρώτης Υποδοχής (ΚΕΠΥ) και Κέντρων Κράτησης παράνομων αλλοδαπών σε περιοχές της Αττικής, του Έβρου και του Βορείου Αιγαίοπυ, καθώς και της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. Σημειώνεται, πάντως, ότι το κτίριο της Παιδόπολης Αγριάς Βόλου, δεν περιλαμβάνεται στους ανακοινωθέντες χώρους, για τη μετατροπή του σε ΚΕΠΥ μεταναστών.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το αίτημα παραχώρησης των εν λόγω κτιρίων, για τη λειτουργία της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ, σας ενημερώνουμε ότι το θέμα αυτό δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες των Υπηρεσιών του Υπουργείου μας, καθόσον οι εν λόγω εγκαταστάσεις ανήκουν στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.