Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

"Τουρισμός για όλους" αλλά, έχει δοθεί λιγότερο από το 1/3 των δελτίων...

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Λιγότερο από το 1/3 των δελτίων του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» του ΕΟΤ, έχει διατεθεί μέχρι στιγμής στους δικαιούχους πανελλαδικά. Το πρόγραμμα των εξαήμερων διακοπών του ΕΟΤ έχει ισχύ από τις 15 Ιουλίου έως και τις 31 Μαΐου 2012. Συνολικά θα διανεμηθούν 100.000 δελτία στους δικαιούχους, μέχρι να εξαντληθούν. Έως και χθες, όπως μας ενημέρωσαν οι αρμόδιοι υπάλληλοι του ΚΕΠ δήμου Καβάλας, είχαν διατεθεί 32.461 από το σύνολο των 100.000.

«Γίνεται χαμός με τα δελτία, έρχεται συνέχεια κόσμος και ρωτάει, παίρνει το πρόγραμμα για να μάθει τα δικαιολογητικά και να βρει τα καταλύματα που είναι συμβεβλημένα. Δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός δελτίων για κάθε νομό, θα δίνονται μέχρι να εξαντληθούν», μας είπε η αρμόδια υπάλληλος. Σημειώνουμε δε, ότι καθότι το πρόγραμμα ισχύει μέχρι την άνοιξη του 2012, οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι έχουν την δυνατότητα να «κλείσουν» έγκαιρα τις διακοπές τους για το φθινόπωρο ή ακόμα και τις γιορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα. Ωστόσο, οι Έλληνες και ειδικά εν μέσω κρίσης, σπανίως προγραμματίζουν μακροπρόθεσμα τις διακοπές τους..

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του προγράμματος


Στο πρόγραμμα των 6ήμερων διακοπών μπορούν να συμμετέχουν οι παρακάτω κατηγορίες δικαιούχων με τα προστατευόμενα μέλη τους με την προϋπόθεση ότι δεν είναι δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων του Οργανισμού Εργατικής Εστίας ή του Οργανισμού Αγροτικής Εστίας.

1.μόνιμοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι του δημόσιου τομέα και των Ν.Π.Δ.Δ.
2. μισθωτοί ή συνταξιούχοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου του δημοσίου και των ΝΠΔΔ, εφόσον δεν τους παρακρατούνται εισφορές υπέρ της Εργατικής Εστίας και συνεπώς δεν είναι δικαιούχοι των προγραμμάτων της.
3. εν ενεργεία ασφαλισμένοι του Ο.Α.Ε.Ε. και συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ(πρώην Τ.Ε.Β.Ε. , Τ.Σ.Α., ΤΣΜΕΔΕ κλπ).
4. οι ασφαλισμένοι στο ΝΑΤ
5. ατομα τα οποία είναι ασφαλισμένοι της Πρόνοιας ή τα οποία λαμβάνουν επίδομα απορίας ή αναπηρίας από την Πρόνοια έστω και αν είναι ασφαλισμένοι σε άλλον ασφαλιστικό φορέα ως προστατευόμενα μέλη.
6. άτομα τα οποία είναι αυτασφαλιζόμενοι του Ι.Κ.Α, προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν από αυτό.
7. άτομα με αναπηρία 67% και άνω ανεξαρτήτως εισοδήματος, εφόσον ανήκουν σε μια από τις κατηγορίες δικαιούχων της προηγούμενης παραγράφου. Τα άτομα με αναπηρία και τα προστατευόμενα μέλη τους μπορούν να χρησιμοποιήσουν δελτία του Προγράμματος, κάθε χρόνο σε ένα μόνο από τα υποπρογράμματα του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους» και πάντα εφόσον δεν δικαιούνται δελτία Κοινωνικού Τουρισμού από τον Οργανισμό Αγροτικής Εστίας ή από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας.
8. Οι πολύτεκνοι που ανήκουν σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες.

Οι προϋποθέσεις


Οι προϋποθέσεις χορήγησης των παροχών έτους 2011-2012, είναι το ατομικό (στην περίπτωση των μεμονωμένων δικαιούχων) ή το οικογενειακό (για τις λοιπές των περιπτώσεων) φορολογητέο εισόδημα των δικαιούχων με βάση τα στοιχεία της οικείας Δ.Ο.Υ., σύμφωνα με την παράγραφο περί δικαιολογητικών της παρούσης, να μην υπερβαίνει τα αναγραφόμενα ποσά του παρακάτω πίνακα:

Μεμονωμένοι δικαιούχοι με ατομικό εισόδημα 18.000 ευρώ Δικαιούχοι με οικογενειακό εισόδημα 31.000 ευρώ
Τρίτεκνοι με οικογενειακό εισόδημα 40.000 ευρώ
Για κάθε προστατευόμενο τέκνο το εισόδημα προσαυξάνεται κατά 1.500 ευρώ.

Τα δικαιολογητικά

Οι δικαιούχοι, προκειμένου να λάβουν δελτία του προγράμματος «Τουρισμός για όλους», θα πρέπει να προσκομίσουν στα ΚΕΠ τα παρακάτω δικαιολογητικά

1. Φωτοαντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος του προηγούμενου έτους 2010 που αφορά εισοδήματα του 2009 ή φωτοαντίγραφο της φορολογικής δήλωσης του έτους 2011 που αφορά εισοδήματα του 2010 για όσους έκαναν για πρώτη φορά φορολογική δήλωση το 2011 Δεν υποχρεούνται στην προσκόμιση εκκαθαριστικού σημειώματος τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω και οι πολύτεκνοι.

2. Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας

3. Φωτοαντίγραφα των βιβλιαρίων ασθενείας σε ισχύ από τα οποία να προκύπτουν τα στοιχεία του ασφαλισμένου και των προστατευομένων μελών του.

4. Απόδειξη κράτησης μέσω Τράπεζας σε ένα από τα καταλύματα που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα και αναφέρονται στον ηλεκτρονικό κατάλογο καταλυμάτων του

Ε.Ο.Τ., για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο το κατάλυμα συμμετέχει στο πρόγραμμα.

Πρόσθετα δικαιολογητικά

Οι μισθωτοί ή οι συνταξιούχοι από έμμισθη εργασία χωρίς ασφάλεια Δημοσίου θα προσκομίζουν βεβαίωση του εργοδότη ή του Ασφαλιστικού Φορέα, ότι δεν είναι δικαιούχοι της Εργατικής Εστίας και δεν τους παρακρατούνται εισφορές για το σκοπό αυτό. Οι άποροι και τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω που λαμβάνουν επίδομα Πρόνοιας ή αναπηρίας θα προσκομίζουν φωτοαντίγραφο του επιδόματος απορίας ή και του βιβλιαρίου ασφάλισης. Τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω θα προσκομίζουν φωτοαντίγραφο Απόφασης Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής από την οποία να προκύπτει το ποσοστό αναπηρίας. Η αναγκαιότητα συνοδείας προκειμένου να χορηγηθεί Δελτίο σε συνοδό θα προκύπτει μόνο από βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα. Οι πολύτεκνοι θα συνυποβάλλουν αντίγραφο της κάρτας πολυτέκνων. 


Αναστασία ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗ
evdoanap@yahoo.gr

Πηγή: http://www.evdomi.gr

Δείτε επίσης: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.